Кубрат Пулев ще се опита да се завърне възможно най-бързо на професионалния ринг след загубата от Владимир Кличко в Хамбург в мача за титлата в тежката категория във версия IBF. Това може да стане още напролет

Бъдещето на най-успешния ни професионален боксьор ще се реши в следващите седмици, пише "България днес".

Той трябва да избере по какъв път да поеме, защото настоящият му договор със "Зауерланд" изтича на 31 декември. Възможностите пред Пулев са три. 

Виж още: Кубрат: Продължавам да се уча

1. Германия

Първият е да продължи с немците. От 2015 г. обаче възможностите на "Зауерланд" обаче ще са по-ограничени, тъй като ще получават по-малко пари от телевизията, която излъчва техните галавечери. 

2. Хаген Дьоринг

Откривателят на Кобрата за професионалния бокс Хаген Дьоринг също има планове. Той е най-големия познавач на тежката категория и знае как би могъл да изведе Кобрата до нов мач за титла.

3. Самостоятелно

Третото решение е Кубрат да основе собствена компания. Така той няма да плаща огромни проценти на мениджъри и промоутъри и ще контролира своята кариера. Много боксьори, включително и Владимир Кличко, действат по този начин. 

Какъв път ще избере Кобрата ще стане ясно до броени седмици. Самият Пулев обяви при пристигането си, че съвсем скоро ще обяви нарочна пресконференция.

Виж още: Очаква се следващият мач на Кобрата да е в София