Фестивалът се подновява в сътрудничество между общината и Balkan Entertainment Company

Знаехме, че един от най-добрите летни фестивали на Балканите се завръща, а сега станаха известни и датите - 7-8 август.

Лично кметът на Бургас Димитър Николов обяви, че обединяват усилия с "Болкан ентъртейнмънт" (BEC), които стоят и зад "София рокс", за да не спира развитието на Spirit of Burgas.

Амбициите и ентусиазмът на общината, както и широкият публичен интерес, са причината най-мащабният музикален проект у нас да бъде продължен, се казва още в официалното съобщение.

Изгрял през 2008 г., SPIRIT of Burgas бързо се превърна в символ на града и спечели още по-голяма популярност на Бургас и региона като желана дестинация в областта на културния туризъм, обясняват организаторите.

Едногодишното прекъсване ни позволи да направим своите изводи

и да съберем експертен екип, специализиран в маркетинга и организацията на фестивали в Източна Европа, с който ще продължим да пишем успешната история на SPIRIТ of Burgas, коментира бургаският кмет.

Интервю: Как се правят готините концерти

За шестгодишната си история SPIRIT of Burgas привлече впечатляващи изпълнители като Faith No More, The Prodigy, Korn, Skunk Anansie, Моби, Wu-Tang Clan и редица други, превръщайки в реалност не една мечта - а хиляди.

Присъщо за фестивалния формат, меломаните отново могат да се насладят на разнообразие от сцени и разнородни изпълнители, обхващащи почти всички музикални жанрове.

Тази година фестивалът се разгръща в два дни на три сцени

Основният хедлайнър беше обявен по-късно през деня в централната вечерна емисия новини на bTV и във "Фейсбук" страницата на фестивала.

Виж още: Бургас чака Роби Уилямс! (видео)

Билетите тръгват в продажба от тази сряда, 18 март, в 10 ч. Ще се продават в мрежата на Eventim.bg в цялата страна, включително в OMV, EasyPay, "Пикадили", "Техномаркет", "Технополис", "На тъмно" и билетния център в НДК. Всички каси за продажба можете да видите на SpiritOfBurgas.com.

На общинско ниво решението беше взето от местния парламент в Бургас още миналата есен, след като 2014-а беше нулева година за "Спирит"-а  заради финансови проблеми и на организаторите, и на общината.

Тогава агенция "Фокус" съобщи, че следващото издание няма да се финансира от общината - тя само ще предостави терен под наем на фирмата организатор на събитието. Ставаше дума за общо около 5000 кв. м в Морската градина, които се отдават под наем за 10-дневен срок при първоначална тръжна цена 415 лв.

Източник: Bulevard.bg