България изгуби като домакин футболната квалификация с Хърватия за Евро 2016, а преди това дори бе прекратен за няколко минути

Още около 25-ата минута евроквалификацията България-Хърватия бе прекратена за кратко заради дима от бомбички, който покри терена и намали видимостта. Националният стадион, на който имаше над 30 хил. зрители, заприлича на бойно поле!

Първо в Сектор "Б" откъм "А" се сбиха родни фенове, което наложи намесата на органите на реда. В същия миг между агитката на гостите и родните фенове в Сектор Г полетяха множество сигнални ракети и факли, както и няколко бомбички, разказва Sportal.bg. Това предизвика прекратяването на срещата за около три минути, докато футболистите на Пенев молеха своите запалянковци да престанат, а играчите на Нико Ковач се обръщаха със същия призив към агитката, дошла от Хърватия.

Десетина минути по-късно защитникът на "Фулъм" Николай Бодуров си отбеляза автогол след колективна грешка и резултатът 0:1 се запази до края на мача.

Виж още: В Хърватия: Българите нямате нито един футболист от световна класа

Пред БНТ капитанът Ивелин Попов призова колкото може по-бързо да се забрави този мач и да започне подготовката за следващия съперник - Норвегия, с които играем в понеделник на техен терен, в Осло.

Според него в първото полувреме съотборниците му са били пренавити и припряни, а във втората част просто не им се получил голът.

Националният селекционер Любослав Пенев призна, че не е очаквал да загубим, при това толкова наивно. Изневериха основни футболисти; не успяхме да се справим с Хърватия; класата си каза думата, обобщи той.

В нашата група Италия се наложи над Азербайджан с 2:0, а Малта изгуби от Норвегия с 0:3.

Виж още: Отличен старт за "лъвовете" в Евро 2016