Телекомът подкрепя стартовете от Световната купа по ски за жени в зимния курорт

За пета година "Мтел" е генерален спонсор на стартовете от Световната купа по ски за жени, които ще се състоят този уикенд в Банско. За да направи още по-вълнуващо състезанието, телекомът е приготвил редица изненади за всички присъстващи на пистата.

В специалната "Мтел" зона за забавлени за посетителите ще има много състезания с награди, като за най-добрите телекомът е приготвил Samsung Galaxy A3 - първият смартфон на "Самсунг" с изцяло метален корпус, който е създаден за най-добрите селфита.

Освен технологичните награди ще има и други зимни подаръци: раници, термоси, ръкавици, шейни и термочаши.

Зрителите в Банско ще видят и Здравко - посланикът на "Мтел" за безопасно каране по пистите. Той отново ще се показва от много зимни съоръжения, за да напомня на скиорите колко е важна сигурността.

Освен за безопасността по пистите, "Мтел" се грижи и за популяризирането на ските сред подрастващите. Компанията подкрепя инициативата "Научи се да караш ски", която се осъществява с подкрепата на Българската федерация по ски. Благодарение на нея до края на сезона над 3300 деца от цялата страна ще вземат своите първи уроци по ски. 

Състезанията от Световната купа по ски в Банско се очаква да проследят близо 200 млн. души от цял свят. До момента са издадени 300 акредитации на журналисти, а спусканията на седем олимпийски шампионки в алпийските дисциплини ще се предават на живо в Северна Америка, Европа, Африка и Азия от 28 телевизии.