Какво предстои за "Барселона" след решението на арбитражния съд в Лозана?

През календарната 2014 г. Андрес Иниеста и компания не успяха да се представят на познатото си ниво, като не добавиха нито един трофей към своята иначе забележителна колекция.

Ключовият полузащитник на "Барселона" обаче няма никакви съмнения, че през новата 2015 година той и съотборниците му могат отново да покажат най-добрата си спортна форма.

"Никой не може да обещае титли, защото не се знае какво може да се случи в рамките на сезона. Трябва обаче да запазим вярата си в този тим. Нещата вървят в правилната посока и

имаме шанс в края на сезона да спечелим трофей

Вярно е, че 2014 г. не беше най-добрата за мен, но аз съм напълно здрав и се стремя непрестанно да подобрявам играта си, за да достигна върхова форма и да се задържа там възможно най-дълго", коментира 30-годишният футболист пред каталунското издание "Спорт".

Понастоящем Иниеста и съотборниците му заемат второ място в класирането на Примера Дивисион, като изостават само на точка от лидера "Реал" (Мадрид). Каталунците завършиха есенния дял от шампионата с изразителна победа с 5:0 у дома срещу "Кордоба", а в първия си мач за новата 2015 г.

играят на 4 януари като гости на "Реал" (Сосиедад)

Възпитаниците на Луис Енрике са все още в борбата и за трофея от Шампионската лига. На 1/8-финалите те имат сериозен съперник в лицето на английския първенец "Манчестър Сити". Първата среща от този дуел между двата гранда ще се състои на 24 февруари на "Етихад".

В същото време Спортният арбитражен съд в Лозана отхвърли жалбата на "Барселона" и така потвърди забраната на клуба да не осъществява трансфери до януари 2016 г., или в следващите два трансферни прозореца. Наказанието бе наложено от ФИФА през април за срок 14 месеца поради

нелегални практики при привличането на играчи под 18-годишна възраст

През лятото испанският клуб обжалва решението в съда в Лозана и забраната бе временно отложена, което позволи на щаба на тима да направи мащабна селекция, включваща привличането на уругвайската "машина за голове" на "Ливърпул" Луис Суарес.

Освен това "Барселона" трябва да заплати 450 хил. швейцарски франка глоба. На "Камп Ноу" все пак ще имат право да подновяват договори на свои футболисти, както и да си връщат обратно играчи, които преди това са били отдадени под наем, а освен това ще могат да продават футболисти, сметнати за ненужни от спортно-техническия щаб.

От ръководството на "Барселона" изразиха огорчението си

от това решение на Спортния арбитражен съд в Лозана и обявиха, че ще продължават да търсят правата си по всички възможни инстанции. Клубът е решен да разгледа всички законни варианти за обжалване и да се отнесе към Швейцарския федерален съд.

По всичко личи, че предстоящият зимен трансферен прозорец на Стария континент ще мине без участието на тима от каталунската столица. Предстои да разберем дали наставникът Луис Енрике все пак ще получи правото да подсили състава си с нови попълнения през лятото на 2015 г.