Отборът е в ужасно състояние, страшен шок, разказа председателката на федерацията по художествена гимнастика от Израел, където започва европейското първенство, след опита за самоубийство на една от националките

Цветелина Стоянова, която вчера направи опит за самоубийство, от месец и половина категорично е отказвала да тренира. 21-годишната националка сама пожелала да не пътува с отбора и била заместена от резервна състезателка.

Съвсем естествено е никой да не приеме това нейно желание за сериозно, защото оставаха три дни до европейското, съобщи пред Би Ти Ви председателката на Федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева във включване по телефона от Израел, където тази седмица започва първенството на Стария континент.

Цвети обявила, че не иска да се състезава още след Световната купа в София в края на май. Оплаквала се не може да спи добре и изпитва необясним страх, но пълните изследвания не показали никакъв проблем. Психологът, който я прегледал, заключил, че няма депресия. Когато отказала да замине, поискала момичетата да й простят.

Раева сподели, че е имала специално отношения към момичето, което изгубило майка си на 12-годишна възраст. Брат й, приятелят й Александър, баба й също полагали грижи за нея.

Няма причина, поради която да е разстроена, смята Раева, която описа гимнастичката, започнала спортната си кариера от нейния клуб "Илиана", като "прекрасно, весело момиче". Шефката на федерацията е категорична, че момичетата от ансамбъла не са били свръхнатоварени и изтормозени от тренировките.

След вчерашната новина от София отборът е в ужасно състояние, страшен шок - а трябва да се изправят и да имат сили, разказа още Раева.

Още снощи чрез профила си във "Фейсбук" тя призова да спрат спекулациите, че Цвети е била гонена от отбора. Говорят се толкова грозни, гнусни и ужасни неща - а тя е била обсипвана единствено и само с любов, заяви бившата гимнастичка, която беше сред златните момичета на Нешка Робева.

Ето какво гласи вторият й постинг във "Фейсбук" - след първоначалната й емоционална реакция на случилото се (на снимката горе):

Много е възможно психиката на Цвети да не е издържала, тя да се е почувствала виновна, че е изоставила момичетата, коментира на свой ред пред Би Ти Ви волейболният треньор Тити Папазов. Според него художествената гимнастика е най-подреденият български спорт.

Правила съм забележки на Илиана, че в отбора няма конкуренция, но тя искаше момичетата да имат комфорт, да съхрани психиката им, коментира самата Нешка Робева също пред Би Ти Ви.

Според нея подходът към днешните деца трябва да е много по-различен, отколкото във времето, когато тя интензивно е работила с гимнастичките ни. Сега децата имат по-крехка психика, те са по-неустойчиви, смята треньорката, при която "златните момичета" постигаха най-големите си успехи.