Вокалистката на Evanescence идва с 20 рокли за фестивала

Hills of Rock очаква повече от 12 хил. души на първото си издание, а над 500 са участниците в организацията на фестивала, който дебютира този уикенд (30 юни, 1 юли) на Гребната база в Пловдив.

Вратите отварят от 17 ч. в петък. В специално обособената зона феновете на къмпинга имат възможност да разположат повече от 150 палатки. Пропускателният режим се осъществява с предварително закупени билети, като на място се раздават гривни според типа закупен билет - едно- и двудневни.

В зоните за напитки, храна и рекламни артикули покупките се осъществяват със специална карта, в която всеки желаещ може да вложи определена от него сума. Местата за зареждане са разположени непосредствено след входа, разясниха организаторите.

"Помагаме си активно с фондация "Пловдив 2019", за да може този фестивал да стъпи на здрава основа и да продължи да съществува и след 2019 г., като с всяка година ще повишаваме качеството и на групите, и на самия фестивал. От следващата година Hills of Rock ще попадне и в елитния списък на Европейската фестивална асоциация", сподели Иван Несторов - Амебата, от "София мюзик ентърпрайзис".

На пресконференцията двамата с изпълнителния директор на фондация "Пловдив 2019" Кирил Велчев представиха концепцията за настоящото и следващите две издания на фестивала, част от програмата на "Пловдив - Европейска столица на културата 2019".

Ейми Лий от Evanescence - голямата звезда на първото издание

Именитата рокгрупа от щата Арканзас е хедлайнер на Hills of Rock в първата му вечер, а вокалистката й Ейми Лий вече подготвя своите сценични тоалети - няколко специални рокли, изработени по неин модел. Фронтдамата e известна със своята страст към модния дизайн и активно взима участие в създаването и изработката на своите сценични костюми.

"Дрехите, които нося на своите концерти, са доста различни от онези, които обличам в своето ежедневие. Харесва ми обаче да имам своя собствена линия облекла и да разгръщам въображението си", сподели изпълнителката пред български журналисти.

Една от големите й мечти e създаването на собствен бранд, по който тя вече работи активно. Част от дрехите, които е създала Ейми, вижте в пълния им блясък и на сцената в Пловдив този петък. Не пропускайте да чуете и останалите изпълнители на фестивала: Guano Apes, Three Days Grace, Epica и още над 25 групи.

Виж още: Пълната програма на Hills of Rock 2017

Всички типове билети за фестивала и за къмпинг зоната можете да закупите от OMV, The Mall, билетен център НДК, билетната каса пред община Пловдив, магазини "На тъмно", онлайн на Eventim.bg и TicketPro.bg, както и на място - на входа.

Източник: Hills of Rock 2017