Холандците "Епика" излизат в първия ден на фестивала Hills of Rock 2017

Hills of Rock 2017 продължава да добавя още имена към афиша за първото си издание. Новото попълнение са холандците Epica, известни със своето симфонично метъл звучене. Те излизат пред публиката в първия ден на фестивала, 30 юни, подгрявайки хедлайнърите "Еванесънс".

Наред с най-големите си хитове "Епика" представят в Пловдив и новия си албум The Holographic Principle, който според музикалната критика е "най-добрата им работа до момента".

"Искахме този албум да е изпълнен с най-добрата музика, на която сме способни. Отделихме много време за подготовката му и в съчетанието на различни инструменти, които никога преди не бяхме използвали в песните си. Включихме брассекция, струнни, духови, етноинструменти и перкусии, за да направим саунда по-жив и за да постигнем онзи ефект, който ние в групата наричаме "абсолютното звучене на "Епика", обясняват музикантите.

Групата е създадена през 2002-ра от вокалиста и китарист на After Forever Марк Янсен и включва още: Симоне Симонс (вокал), Коен Янсен (синтезатор и пиано), Ариен ван Веезенбеек (барабани), Исак Делахей (китара), Роб ван дер Лу (бас китара).

Билети за двата дни на фестивала на цена 90 лева може да закупите от OMV, The Mall, билетен център НДК, билетната каса пред община Пловдив, магазини "На тъмно", както и онлайн на Eventim.bg и TicketPro.bg.

Фестивалът Hills of Rock, който се разполага на три сцени край Гребния канал, е замислен като ежегоден и е част от програмата "Пловдив - Европейска столица на културата 2019".

Източник: Hills of Rock 2017