Evanescence и Guano Apes са първите големи имена, обявени за първото издание на Hills of Rock, организиран от "София мюзик ентърпрайзис" на 30 юни и 1 юли край Гребния канал

"Гуано ейпс" и "Еванесънс" са първите големи рокгрупи, обявени за първото издание на фестивала Hills of Rock на 30 юни и 1 юли в Пловдив.

Организатори са "София мюзик ентърпрайзис", като идеята е проявата да стане ежегодна част от културната програма на града, който през 2019 г. е Европейската столица на културата.

Hills of Rock (букв. - "рок тепета") ще има три сцени сцени, всяка със свой собствен музикален стил и звучене: главна сцена (Main stage), световна сцена (World Stage) и алтернативна сцена (сцена "На тъмно").

За участие се очакват над 30 изпълнители и групи, като наред със световни звезди, е обещано да видим и актуални имена от съседните балкански държави, както и най-добрите родни формации.

Освен Evanescence (САЩ) и Guano Apes (Германия), в афиша на фестивала засега са още британската рокгрупа RavenEye, шведските метълисти Imminence плюс българските им колеги SEVI, Siluet, Krossfire и Dream Skiller. Скоро се очаква да бъдат потвърдени и останалите групи за трите сцени на фестивала.

Предвидено е фестивалът да се състои в парка около Гребния канал в Пловдив, като основната сцена ще бъде изградена на терена на стадион "Пловдив" (без да бъдат използвани трибуните), а двете допълнителни сцени ще бъдат разположени около него, за да се избегне смесването на звука.

Ограничено количество промобилети за целия фестивал на цена 80 лева тръгват в продажба от 10,30 ч. в четвъртък, 16 февруари, във верига бензиностанции OMV, The Mall, билетния център на НДК, билетната каса пред Община Пловдив, магазини "На тъмно", както и онлайн на Eventim.bg и TicketPro.bg.

Цените ще се повишават на няколко етапа до старта на фестивала и след анонсиране на нови групи.

Източник: Key Events & Communication