Негов коментар в "Туитър" се появи в репортаж за актрисата от сериала "Модерно семейство" и реакцията й спрямо интернет троловете, която е вдъхновяваща за останалите млади момичета, тормозени онлайн или в училище

Влогърът Емил Конрад, който тази година написа бестселър, вече се появи и в ефира на Си Ен Ен. Негова реплика от микроблога му в "Туитър" беше цитирана в репортаж за американската актриса Ариел Уинтър и реакцията й спрямо интернет троловете.

Виж още: Какво накара една тийнейджърка да си оперира бюста

След като нейна снимка с племенниците й станала обект на неприлични подмятания (от рода на "Сама си го търси!"), екранната Алекс Дънфи от сериала "Модерно семейство" отговори на интернет троловете със снимка на заголен женски крак, върху който са "разграфени" различните дължини на дамската пола - и съответните обидни епитети, прикачани към тях.

Тийнейджърката придружи кадъра с дълъг постинг, в който казва:

"Кой би предположил, че невинна снимка с моите племенници ще доведе до това? Дължината на момичешката пола или каквато друга дреха носи не означава, че тя си го търси. Погнусена съм, че някой може да напише това за 17-годишно момиче, което позира за снимка с малките си племенници.

Обикновено не наливам вода в мелницата на такива хора, скрити зад екраните на компютрите си и анонимността на интернет, но ето ви това - заради момичетата, които биват тормозени постоянно, независимо дали онлайн или в училище.

Не си го търсите, защото сте избрали да облечете това или онова - вие изразявате себе си, затова не си и помисляйте, че заслужавате този негативизъм заради нещо, което носите - вие сте красиви. Не позволявайте коментарите на когото и да било да ви внушат чувство за малоценност! Ние, момичетата, трябва да се поддържаме!"...

В репортажа на Си Ен Ен се цитира и споделеният от нея коментар - една от многото реакции на нейни фенове в "Туитър". Авторът му е българският влогър Емил Конрад, който е написал: "Това е страхотно. Трябва да го видят повече хора и да преосмислят как лепят етикети на другите."