Двамата са били съученици в престижно лондонско училище за музикални таланти

Джейми Уун, който идва за концерт в "София лайв клуб" на 31 октомври, разкри пред британските медии, че Ейми Уайнхаус първа е повярвала в таланта му и е предсказала бъдещия му успех.

Тогава все още нямах изградено самочувствие на изпълнител, но тя дойде при мен и ми каза, че начинът, по който пея, е уникален и един ден ще имам много голям успех, разкрива изпълнителят на Shoulda. 

“Тя все още не беше звезда, но всички се възхищаваха на начина и лекотата, с които прекрояваше старите джаз класики. Благодарих й за комплимента и след това се превърнахме в добри приятели”, споделя британецът.

Виж още: "Ейми" - документалния филм за Ейми Уайнхаус

Уун и Уайнхаус са завършили престижното Brit School за надарени деца, в което са учили още изпълнители от ранга на Адел, Джеси Джей и Емели Санде. Джейми се дипломира една година преди изпълнителката на Rehab и започва без успех да обикаля звукозаписните компании, опитвайки се да подпише договор.

Късметът му се усмихва, когато Уайнхаус се превръща в звезда, сеща се за него и му се обажда с предложение да подгрява концертите от световното й турне.

Талантливият певец, продуцент и мултиинструменталист излиза на сцената в "София лайв клуб" на 31 октомври със собствената си група, с която възнамерява да изпълни всички свои най-големи хитове до момента.

Подгряваща звезда със своя диджей сет е Мартен Роберто, а след концерта към него се присъединява тромбонистът TromBobby - за прерастване на гига в своеобразно парти за Хелоуин с музика на живо. Начало: 21 ч. Билетите са на цена от 60 лв и могат да бъдат закупени от мрежата на "Ивентим" в цялата страна и онлайн, както и в самия клуб. 

Източник: Moko Solutions