Кодът на честта между приятели е нещо свещено

Мъжкото приятелство е нещо велико. Взаимоотношенията на дружеска основа между представители на силния пол дори достигат нивото на нещо дълбоко свещено. Те са изградени на уважение, братска обич, доверие, преданост и купища просташки бъзици.

Всичко това се поддържа с лист от редица неписани правила. Често те се опират на лоялност и "пазене на гърба". Други засягат чувството за хумор и това да изкараш другарчето възможно най-готино (може да има жени, които да гледат, все пак). Трети просто описват неща, които са недопустими за едно истинско мъжко приятелство.

Ето няколко забавни неписани правила на честта между приятели: 

1. Каквото и да става Player 1 е за този, чиято собственост е игралната конзола. 

2. Ако приятел умре във фитнеса, притиснат от тежестта на щангата, сложи първо още няколко тежести, и чак тогава викай полицията. 

3. Никога не прецаквай приятел в името на това да впечатлиш някой човек. Дори и да е най-красивата жена на света. Никога!

4. Ако приятел ти предложи бира, приемаш. Дори и да не е любимата ти марка. Любимата ти марка е "Безплатна". Следващата ти любима марка е "Студена".

5. Ако приятел с камион/бус/кола ти помогне да се пренесеш на ново място, най-адекватното "Благодаря" задължително включва пълен резервоар с бензин. Пица и бира също вършат работа. 

6. Ако приятел умре, изтрий историята на браузването му в интернет. 

7. Ако приятел си доведе момиче, бъди любезен. Когато не е покрай вас, кажи му всичко, което мислиш наистина за нея. Така правят приятелите. 

8. Ако се здрависваш вяло с мъж, значи автоматично му казваш, че той командва.

9. Ако правите тройка с приятел и момиче, не се гледайте в очите с него. Ако случайно все пак погледите ви се засекат, едно "Дай пет!" е задължително.

Виж още: 10 мъжки постъпки, които вбесяват жените

10. Един сам мъж може да гледа филми за възрастни. Трима мъже могат също да гледат заедно филми за възрастни, да обсъждат и да се смеят. Двама мъже да гледат филми за възрастни сами обаче не върви.

11. Когато пазарувате с момчетата, всичко се внася от колата в къщата на един тур, независимо колко са чантите и колко тежат!

12. Двама мъже под един и същи чадър - не!

13. Има определено правило как кимаш за поздрав на друг мъж - ако го познаваш, главата нагоре, ако не го познваш, главата надолу.

14. При никакви условия не задяваш бивши на приятели. Такива неща водят до край на приятелства.

15. Дразни приятели колкото искаш, ако някой друг обаче се заяжда с тях, пази им гърба и накарай горкия да съжалява, че въобще се е захванал с вас.

Източник: 9gag.com