Дългогодишният собственик на "сините" постепенно оставя управлението на клуба

Мажоритарният собственик на "Левски" Тодор Батков ще се оттегли постепенно от управленито на клуба. Очаква се това да стане факт най-късно до месец. Дори и в момента адвокатът се е отдръпнал от делата на "сините". Той въобще не се появи на честванията на 101-ата годишнина на клуба.

Тодор Батков цяла пролет стои далеч от текущите въпроси и не се появява на стадион "Георги Аспарухов". Той дори не осигури заплати за първия отбор. Това е довело до напрежение между него и спортния директор Георги Иванов. Както е известно, по две и половина възнаграждения бяха платени на футболистите благодарение на усилията на председателя на Управителния съвет Иво Тонев. И именно той все по-силно дърпа конците на "Герена". Не е изключено в следващите дни да има движение на част от акциите на Батков към други лица.

Виж още: Пари в "Левски"

В момента "сините" водят преговори с няколко компании за спонсорски договори. Три големи фирми искат да дават пари на клуба, както и една е от досегашните, които помагат на Левски - това бе обявено от Тонев. Една от тях е световноизвестната компания за хранителни добавки "Herbalife". Твърди се, че голяма банка също проявява интерес да рекламира чрез клуба.

Разговорите обаче ще завършат след финала за Купата на България срещу Черно море, защото е от важно значение дали "Левски" ще успее да спечели квота за Лига Европа.

За повече новини от света на футбола четете Football24.bg

Източник: "Тема спорт", Football24.bg