Футболистите на Любослав Пенев се изкачват с 26 позиции нагоре и вече са 46-и в класацията, а междувременно от "Мтел" обявиха, че остават спонсор на националния отбор още две години

След успешния старт в квалификациите за Евро 2016, с победата над Азербайджан в Баку с 2:1, футболните ни национали се изкачват от 72-ро до 46-о място в световната ранглиста на ФИФА, което е ръст с 26 позиции.

Азербайджан в същото време се срива с 22 позиции до номер 95, пише Sportal.bg. Хърватия, която е сред основните ни съперници в група F, е 19-а в света, а Италия - 13-а. 

Водач в ранглистата остава отборът на Германия, следван от Аржентина, Колумбия, Холандия, Белгия, Бразилия, Уругвай, Испания, Франция и Швейцария.

Междувременно бе съобщено, че "Мтел" продължава спонсорството на тима. Споразумението е за период от две години и обхваща квалификациите за Европейското първенство през 2016 г. във Франция.

Успоредно с партньорството с националния тим "Мтел" ще продължи да бъде и официален телекомуникационен партньор на БФС.

"В "Мтел" спортният дух и традиции винаги са представлявали важна част от личната ни философия, неделима от разбирането за правене на бизнес и подкрепа на обществено значими каузи. Разчитаме, че ясната ни заявка за последователна подкрепа на българския спорт се затвърждава още веднъж с това партньорство и пожелавам на националния отбор много поводи за гордост", коментира главният изпълнителен директор на телекома Танасис Кацирубас.

"Мтел" е дългогодишен наш партньор и удължаването на пълноценното ни сътрудничество в рамките на предстоящите квалификации за Европейското първенство през 2016 г. е от изключителна важност за нас", заяви, от своя страна, президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов.

Като официален партньор на националния отбор по футбол телекомът получава възможността да присъства със своята марка на официалните и приятелските мачове, тренировките на отбора, зоната за гости на стадиона и други събития, свързани с БФС.

С дългогодишната и последователна подкрепа на националния тим "Мтел" затвърждава позициите си на един от най-големите инвеститори в българския спорт, допълват от телекома.

Успоредно с национaлния отбор по футбол компанията подкрепя и ПФК "Левски", баскетболния клуб "Лукойл Академик", Българската федерация по ски, голф спорта в България, детските футболни турнири "За купата на "Мтел" от националната програма "Децата и футболът" и други инициативи.