Британското дуо свири на 8 март в студио "Орфей"

Известният британски трип хоп дует Lamb идва за концерт в България отново. Дуото излиза на 8 март в студио "Орфей", където представя и новия си албум Backspace Unwind, съобщават организаторите от EventEase. Първоначално Sofia Live Club щеше да приеме концерта, но впоследствие организаторите решиха, че имат нужда от повече място.

Студио "Орфей" се намира на ул. "Самаков" 60, зад "Интерпред", на около 100 м от метростанция "Жолио-Кюри". 

Бандата от Манчестър е основана през 1996 г. от Анди Барлоу и Лу Роудс. Двамата събират в едно цяло стилове като джаз, трип хоп и дръм енд бейс, за да получат невероятен резултат. Сред най-популярните им сингли са Gorecki и Gabriel, които и до днес могат да се чуят като саундтрак на различни филми и реклами.

Това ще е второто идване на дуото на българска земя. През юни 2009 г. те зарадваха българските си почитатели в рамките на първото издание на фестивала Park Live в Борисова градина.

В момента те обикалят с новия си албум Backspace Unwind на мащабно световно турне. Преди броени дни приключи гостуването им в Австралия, за където и Анди, и Лu споделят, че е било изключително вълнуващо. 

Документалният филм от английската им обиколка през 2014-а загатва какво да очакват от техния нов гастрол в София всички български фенове на бандата.

Билети за концерта им на 8 март в София са вече в продажба в мрежата на Eventim на цена 45 лв. или в магазин "Яко" на ул. "Граф Игнатиев" 43 на цена 40 лв.