Офертата на "Ред Енимълс", сдружение, близко до мажоритарния собственик на "ЦСКА-София" Гриша Ганчев, е на стойност 8 млн. лв.

"ЦСКА-София" спечели търга за активите на фалиралия на 9 септември 2016 г. ПФК ЦСКА АД. Сред четирите постъпили оферти най-висока - за 8 млн. лв., се е оказала тази на Иван Велчев-Кюстендлеца, представител на "Ред Енимълс", сдружение, близко до мажоритарния собственик на "ЦСКА София" Гриша Ганчев, съобщава в. Sportal.bg.

По закон парите трябва да се платят до седмица. Ако парите не бъдат платени, автоматично ще бъде приета втората оферта. Според Football24.bg представителят на "ЦСКА 1948" - Никола Газдов е отправил оферта за 3 млн. лева за активите на "армейците", сред които безспорно най-ценният е емблемата на клуба.

Обявените за търг активи на фалиралото дружество ЦСКА, включително клубната емблема, бяха оценени на 1,6 млн. лв.

Виж още: УЕФА отказа лиценз на ЦСКА за евротурнирите

Търгът за активите бе втори, след като предишният - на 30 март на стадион "Българска армия" се провали. Тогава фенове на "ЦСКА-София" не допуснаха да подадат оферти някои от желаещите, а синдикът на фалиралото ПФК ЦСКА АД - Дора Милева, обяви, че е била заплашвана. 

Затова днешният втори търг бе в Кърджали, където е офисът на Милева. С цел избягване на инциденти бе направен плътен полицейски кордон, изградени бяха и КПП около офиса.

Всички хора в района бяха предупредени, издадени са полицейски разпореждания да няма паркирани автомобили в близост.

Към града масово поеха стотици фенове на "ЦСКА София", които все пак бяха допуснати в близост, но след като полицията им записа данните и ги предупреди. 

За повече новини от света на футбола четете Football24.bg

Източник: Sportal.bg