Цялото семейство на кинозвездата от "Мъже в черно" присъства на юбилейната му каскада над Гранд каньон

Бънджи скок от хеликоптер над Гранд каньон, предаван пряко в YouTube, си подари Уил Смит за своя 50-и рожден ден.

Екстремното му начинание беше в полза на благотворителната организация Global Citizen, чиято цел е до 2030 г. да ликвидира крайната бедност. Актьорът събира средства и за проекта Education Cannot Wait, който осигурява достъп до образование за деца в райони, засегнати от криза.

Свидетел на каскадата беше неговият приятел Алфонсо Рибейро, с когото на младини си партнираха в сериала "Свежият принц от Бел Еър".

Присъства, разбира се, и цялото семейство на юбиляра, което той увековечи със селфи, преди да се качи на хеликоптера. 

Там бяха съпругата му 1997 г. Джейда Пинкет-Смит, двете им деца Уилоу Смит (17) и Джейдън Смит (20), играли редом с татко си в холивудски филми, както и неговият син от първия брак - 25-годишният Трей Смит, който се е снимал като дете в неговия клип Just The Two Of Us.

Една от най-касовите звезди на Холивуд в края на ХХ и началото на ХХI век, с над 77 млн. фенове във "Фейсбук" и 13 последователни филма, донесли над 100 млн. приходи само в САЩ, Уил Смит е роден на 25 септември 1968 г. във Филаделфия, щата Пенсилвания.

Кариерата му започва през 80-те като рапър в дуото Джази Джеф енд дъ Фреш Принс. Погнат за неплатени данъци и почти банкрутирал, през 1990 г. неговият Фреш Принс става главен герой в ситкома на Ен Би Си "Свежия принц от Бел еър", който се излъчва с успех в продължение на шест сезона.

Видео: Уил Смит се събра със старите си дружки

После, вече като Уил Смит, се прехвърля на големия екран, където пробива с главна роля в касовия шампион "Денят на независимостта" (1996). Научнофантастичният жанр продължава да му носи успех с трилогията "Мъже в черно", "Хенкок", "Аз, роботът" и "Аз съм легенда", където участва дъщеричката му Уилоу.

Четири негови хита са печелили "Грами" в рап категориите: Parents Just Don't Understand (1988), Summertime (1992), песента от "Мъже в черно" Men In Black (1998) и Gettin' Jiggy Wit It (1999).

Уил Смит има и две актьорски номинации за "Оскар" - в "Али" (биографична драма за боксьора Мохамед Али) и "Преследване на щастието", също по действителен случай, където с Джейдън са баща и син. През 2013 г. двамата се срещат отново на екран във футуристичния "Земята: Ново начало", отзивите за който обаче бяха негативни...

През 2016 г. MTV го удостояват с кинонаградата си за цялостен принос Generation Award и се превъплъщава въвФлойд Лоутън / Дедшот от комиксите на "Ди Си", един от суперзлодеите в "Отряд самоубийци"

Освен неговото продължение, новите му филмови проекти включват още игралната версия на "Аладин", където се превъплъщава в Джина, озвучаван навремето от Робин Уилямс, фантастиката "Близнакът" (Gemini Man) от режисьора на "Тигър и дракон" Анг Лий, анимацията Spies in Disguise ("Шпионски бъркотии") плюс трети "Лоши момчета", където игра редом с Мартин Лоурънс през 1995 и 2003 г.

С режисьора на "Отряд самоубийци" Дейвид Айър готвят и продължение на миналогодишния криминален фентъзи трилър Bright (Ярко), който беше продукция на онлайн платформата "Нетфликс".