Киселият зелен герой от книжките на Доктор Сюс, игран от Джим Кери, се завръща в кината с анимация от създателите на "Аз, проклетникът"

"Илюминейшън", киностудията зад "Аз, проклетникът" и "Миньоните", предлага тази есен друг злодей от ранга на Гру - Гринч от книжките на Доктор Сюс.

Виж още: Анимационните филми на 2018 г. (видео)

Помним го в един от емблематичните образи на Джим Кери от филма на Рон Хауърд "Как Гринчът открадна Коледа" (2000).

Приказката от 1957 г. е екранизирана за телевизията още десетилетие по-късно, като рисувано филмче, а в ролите на разказвача и самия Гринч влиза актьорът Борис Карлоф, нашумял през 30-те години с превъплъщенията си в чудовището на Франкенщайн.

Новата анимационна версия е озвучена от Бенедикт Къмбърбач, популярен от филми като "Доктор Стрейндж" и сериала "Шерлок", но давал гласа си и на друга холивудска анимация - "Пингвините от Мадагаскар", а също и на дракона Смог в трилогията игрални филми по "Хобит" от Дж.Р.Р.Толкин.

У нас обаче ще гледаме новия "Гринч" дублиран на български заради детската публика, а и първият трейлър, в който звучи хитът от "Аз, проклетникът 2" Happy, не беше особено многословен.

Рекламните кадри обаче ни дадоха възможност да се запознаем и с верния спътник на титулния герой - кучето Макс (като персонажа от друга пълнометражна анимация на "Илюминейшън" с домашни любимци, "Сами вкъщи").