Вторият филм от трилогията "Хобит" пристига в кината на 13 декември (на 3D, IMAX 3D, HFR и най-новия революционен формат 4DX) с още един стар познайник от "Властелинът на пръстените" - Орландо Блум като елфа Леголас

Първият филм от трилогията за Билбо Бегинс - "Неочаквано пътешествие" (2012), остави хобита, магьосника Гандалф и 13-те джуджета, предвождани от Торин Дъбощит, по средата на пътешествието към техните изгубени земи и несметни богатства, сега във владение на дракона от заглавието.

Виж още: По-богат ли е драконът Смог от чичо Скрудж?

Предстои им да срещнат човека мечка Беорн, да прекосят Непрогледната гора - Мраколес, където се сражават с рояк гигантски паяци, още стълкновения с орки и гоблини, запознанство с горските елфи и царя им Трандуил - бащата на Леголас, едно изобретателно бягство в празни бурета по реката, съпроводено със солидна доза екшън, и посрещането им в Езерния град, където живее стрелецът Бард (Люк Еванс, "Бързи и яростни-6").

Те достигат крайната си цел - Самотната планина, където на изпитание са подложени не само запасите им от смелост, но и пределите на тяхното приятелство, както и мъдростта, придобита по изминатия тежък път...Във финалните трейлъри драконът най-сетне проговаря с гласа на Бенедикт Къмбърбач - в диалог с Билбо Бегинс (Мартин Фрийман). Двамата актьори си партнират и в друга хитова поредица - сериала "Шерлок", съответно като Холмс и д-р Уотсън.

Тук виждаме в битка и елфката Тауриел, която се играе от Еванджелин Лили ("Изгубени") - нов персонаж, създаден специално за тази екранизация, за да внесе известен баланс в доминирания от мъжки герои сюжет. Името й означава "дъщеря на Мраколес".

Ето и още кадри от филма в новия 3-минутен клип, представен в началото на ноември.