Четирите победителки от X Factor 2017 са записали дебютния си сингъл Together с продуцента на The Violin Song, а видеоклипът е заснет в родния им град, Пловдив. Припомнете си и други версии на народната песен в популярната музика

Победителките в петия сезон на X Factor вече имат дебютен сингъл, с който атакуват и световния музикален пазар. "Together (Вечерай, Радо)" е записан в Румъния с музикалния продуцент Крис Трейс. По-известен като Monoir, той стои и зад хита от 2016 г. The Violin Song.

Много харесвам българския фолклор, който е близък до румънския, споделя той за новия си проект с момичешкия квартет, където също са преплетени клубен ритъм с народна песен. Именно с изпълнение на "Вечерай, Радо" четирите девойки впечатлиха още на кастинга и продължиха с народната песен и на финала, за да станат първата група, спечелила X Factor у нас.

Вярваме, че с "Together (Вечерай, Радо)" можем да доближим българския фолклор до връстниците си и да припомним на всички каква красота се крие в него, казват Валентина, Елеонора, Елия и Никол.

"Вечеряй, Радо" е народна песен в обработка на Филип Кутев, а през 1970 г. влиза в репертоара и на една от първите български рокгрупи, "Сребърните гривни".

Преди няколко години тя беше записана в нов аранжимент от "Ку-ку бенд" и цигуларя Вeско Пантелеев Ешкенази с вокала на Деси Добрева, което е и най-популярната й версия в YouTube.

Видеоклипът към дебютния сингъл на 4Magic, който излeзe в навечерието на националния празник, е заснет със съдействието на община Пловдив в рамките на два дни на някои от най-интересните места в родния град на изпълнителките: Античния театър, Стария град, Небет тепе, Гребната база и квартал Капана.

"Това е първият ни клип и емоцията от преживяното беше невероятна! Снимахме през февруари и беше доста студено и ветровито, но адреналинът ни помогна да се справим", разказват девойките. Режисьор на видеото е Николай Шопов.

Няколко дни по-рано 4Magic позираха и за първата си професионална фотосесия пред фотографа Коко Кръстев.