Хитовата анимация на "Пиксар" идва отново в кината близо 15 години след първия филм, в навечерието на лято 2018, а междувременно от този петък гледайте "Тайната на Коко" заедно с късометражния "Замръзналото кралство: Коледа с Олаф"

"Феноменалните" на Брад Бърд излезе през 2004-та и се превърна в световен хит с приходи над 633 млн. плюс "Оскар" за най-добър пълнометражен анимационен филм.

Следващото лято феноменалното семейство се завръща за супергеройско приключение, а само за първото си денонощие подгряващият трейлър е бил видян над 113 млн. пъти, което го прави най-гледания рекламен клип на анимация.

Сюжетът: Докато Хелън (Холи Хънтър) действа като Еластина под светлината на прожекторите, Боб (Крейг Т. Нелсън) е оставен у дома с Виолета (Сара Вауъл) и Даш (Хък Милнър, заменил порасналия Спенсър Фокс) да се справя с всекидневните героичности на "нормалния" живот.

Тази трудна за всички промяна става още по-тежка поради факта, че семейство Пар все още не е наясно с пробуждащите се суперсили на бебето Джак-Джак.

Когато новият злодей от финала на първия филм измисля брилянтен и разрушителен план за световно господство, семейството и Мразон (Самюъл Джаксън) трябва да намерят начин отново да работят заедно, което се оказва по-лесно на думи, отколкото в действителност, въпреки че всички са феноменални.

Режисьор отново е носителят на "Оскар" Брад Бърд ("Железният гигант", "Рататуй"), чийто предишен филм беше игралният "Утреландия" с Джордж Клуни, донесъл значителна финансова загуба на "Дисни". Премиерната дата за завръщането му към анимацията е 15 юни 2018 г., вече не само в 2D, но и на 3D.

Излизането на тийзъра обаче съвпадна с оттеглянето на шефа на киностудията Джон Ласитър в половингодишен отпуск заради "неуместно поведение" спрямо негови служители от женски пол.

Сред другите анимационни продължения, подготвяни от "Дисни" и "Пиксар", са "Разбивачът Ралф 2" и "Играта на играчките 4". Междувременно от този петък по кината е "Тайната на Коко", който вече стана хит в Мексико, а преди него се прожектира късометражният "Замръзналото кралство: Коледа с Олаф".

Припомнете си и трейлъра на "Феноменалните" (2004), шестият пълнометражен филм на "Пиксар" преди сливането на анимационната студия с "Дисни".