Късометражният филм, посрещнат от зрителите с противоречиви чувства, включва четири нови песни и анонсира продължението на кинохита Frozen, което се очаква през 2019 г.

В началото на годината Джош Гад изяви отново певческите си умения като Лафу в игралния "Красавицата и Звяра"...

... а тази есен се завърна като гласа на снежния човек Олаф в късометражната анимация "Замръзналото кралство: Коледа с Олаф".

20-минутното филмче е продължение на анимационния хит от 2013 г. с четири нови оригинални песни, в които към Джош Гад се присъединяват Идина Менцел (Елза) и Кристен Бел (Ана).

Автори на песните този път са Елиса Самсел и Кейт Андерсън, сестра на оригиналната композиторка Кристен Андерсън-Лопес, която заедно със съпруга си Робърт Лопес спечели "Оскар" и "Грами" за "Замръзналото кралство", донесъл на "Дисни" над 1,27 млрд. долара приходи.

Видео: Българската Снежна кралица пее на 25 езика

Двамата вече работят и по "Замръзналото кралство 2", който се очаква през 2019 г., а междувременно написаха песента и за предишната късометражна анимация с любимите герои - Frozen Fever (2015).

"Коледа с Олаф" беше пуснат по кината преди тазгодишната пълнометражна анимация на "Дисни" и "Пиксар" с мексикански сюжет - "Тайната на Коко". След като в САЩ публиката масово възнегодува, че трябва да го изгледа като реклама преди основния филм, там късометражката вече не се показва.

У нас обаче може да я гледате и по телевизията, от 16,40 ч. в деня на "Дисни" по Нова телевизия, 26 октомври, който завършва със "Замръзналото кралство" от 20 ч.

Сюжетът: снежният човек Олаф и еленът Свен се отправят на приключение, за да открият и покажат най-хубавите празнични традиции на Снежната кралица и сестра й, които не са прекарвали много Коледи заедно...