Припомнете си култовата анимация на Брад Бърд, която излиза за първи път на HD, в разширена и ремастерирана версия

Сред предстоящите филми с Вин Дизел е "Пазители на Галактиката-2" (2017), където той се завръща като гласа на Грут - но това не е единствената му роля на извънземен с беден речник.

В края на 90-те, веднага след режисьорския си дебют Strays и участието в "Спасяването на редник Райън", той озвучава титулния персонаж в "Железният гигант" (1999).

Виж още: Ето защо Вин Дизел е любимият ни актьор!

Филмът е първата пълнометражна анимация на Брад Бърд, който по-късно спечели "Оскар" с "Феноменалните" (2004) и "Рататуй" (2007), а тази година претърпя многомилионен провал с игралния "Утреландия".

Наесен, 16 години след премиерата си, "Железният гигант" излиза отново в кината в т.нар. Signature Edition - ремастерирана и разширена версия. 

Главният герой е 9-годишно момче, което се сприятелява с робот великан, предназначен да унищожава оръжията. През Студената война, когато се развива действието (1957 г., скоро след извеждането на съветския сателит "Спутник" в околоземна орбита), американските власти не виждат друг изход, освен да ликвидират пришълеца, който се изживява като Супермен...

"Железният гигант" е екранизация по едноименната детска книжка от поета Тед Хюз и е продуциран от китариста на "Ху" Пит Таунзенд. Музиката е дело на Майкъл Кеймън и печели една от деветте награди "Ани", с които е удостоен филмът. 

При бюджет 70 млн. долара обаче лентата така и не успява да си върне дори половината разходи. Вината се приписва на неудачния маркетингов подход от страна на "Уорнър брадърс", а Бърд, заедно с други аниматори от екипа, отива да работи за "Пиксар".