Café Society на ветерана Уди Алън, ситуиран в Холивуд и Ню Йорк през 30-те години, откри 69-ия кинофестивал в Кан, където актрисата има филм и в конкурсната програма - френския трилър Personal Shopper на Оливие Асаяс

Джеси Айзенбърг ("Социална мрежа", "Зрителна измама") не е ново име за филмите на Уди Алън - той вече се е снимал в неговия "На Рим, с любов", но тук му партнира Кристен Стюарт, с която играха заедно и в миналогодишната екшън комедия "Ултра напушен агент".

Café Society, в който участват още Стив Карел, Блейк Лайвли, Паркър Поузи, Кори Стол, откри 69-ия кинофестивал в Кан на 11 май. Действието се развива в Холивуд и Ню Йорк през 30-те години на ХХ век, а тя е в ролята на секретарка, в която героят на Айзенбърг се влюбва...

Звездата от "Здрач" изглежда е новата любимка на 80-годишния режисьор, който през последните години засне няколко филма с Ема Стоун и Скарлет Йохансон, а в предстоящия си тв сериал ангажира... Майли Сайръс.

Кристен беше подложена на унищожителни критики за изпълнението си като тийнейджърката Бела Суон, която се влюбва във вампир и го следва във вечния живот.

След четирите филма от сагата "Здрач" (2008-2012) и скандала около раздялата с партньора й там Робърт Патинсън, тя се опита да възстанови репутацията си, но успя едва наскоро с "Облаците на Силс Мария" (2014), за който беше удостоена с френската кинонаграда "Сезар" като поддържаща актриса.

Отново под режисурата на французина Оливие Асаяс тя има главна роля и във филм от конкурсната програма на Кан 2016 - Personal Shopper.

Драматичният трилър се разгръща около млада американка в модния свят на Париж. Героинята й Морийн си вади хляба, като пазарува за местна знаменитост, но освен това е медиум - може да общува с отвъдното и да разговаря с духове, също като покойния си брат близнак.

В този откъс тя разкрива, че стои във френската столица, защото именно тук той починал от инфаркт. Двамата си дали обещание, че който си отиде първи, ще се обади на другия от оня свят...