Дейв Франко също е актьор и си партнира с Морган Фрийман, Майкъл Кейн, Джеси Айзенбърг и Уди Харелсън в трилъра "Зрителна измама", който три години по-късно се сдоби с продължение

След като гледахме Джеймс като "вълшебника от Оз" Оскар Дигс в зрелищното фентъзи "Оз: Великият и могъщият", Дейв стана част от "Четиримата конници" заедно с Джеси Айзенбърг, Айла Фишър и Уди Харелсън.

Те са най-добрите илюзионисти в света, които си играят на котка и мишка с ФБР и Интерпол, понеже в хода на своето магично шоу успяват да осъществят обир на банка... на друг континент.

Всъщност по време на своите представления те извършват цяла поредица дръзки подобни кражби, насочени срещу корумпирани бизнес лидери, като показват плячката директно пред публиката - и само на крачка от закона.

Френският режисьор Луи Летерие, добил популярност с филми като "Транспортър" 1 и 2 и "Сблъсъкът на титаните", е събрал в актьорския екип и ветерани като Майкъл Кейн и Морган Фрийман, които вече си партнираха в "Черният рицар".

Успехът на първия филм през 2013 г. логично води до продължение. "Зрителна измама 2", по кината през юни 2016, е режисиран от Джон Чу ("G.I.Joe 2: Ответен удар"), а към актьорския състав се присъединява друг актьор с магьосническа слава - Даниел Радклиф, екранния Хари Потър. Дамата в актьорския състав пък е Лизи Каплан (сериала "Господарите на секса").