Топтенисистът ни Григор Димитров отпадна още в първия кръг от откритото първенство на Франция; Сесил Каратанчева продължава напред след сензационна победа

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще гледа "Ролан Гарос" от трибуните, след като отпадна за втора поредна година още в първия кръг. 24-годишният хасковлия загуби от американеца Джак Сок с 6:7 (7), 2:6, 3:6. 

Миналата година Гришо отстъпи в три сета пред друг тенисист с мощен сервис - хърватския ветеран Иво Карлович. 

Виж още: Тежък жребий за Григор Димитров на "Ролан Гарос"

Това бе вторият мач между 37-ия в световната ранглиста Сок и поставения под №10 в схемата на турнира от "Големия шлем" в Париж българин. Първата им среща бе на 1/4-финалите в Стокхолм през миналата година и тогава нашият тенисист спечели с 5:7, 6:4, 6:3, припомня "Спортал". 

Този път Григор отново загуби първия сет, но след това бе твърде далеч от обрат и ще трябва да се концентрира върху изявите си през сезона на тревни кортове.

Приятелката му Мария Шарапова, която защитава миналогодишната си титла, започна с победа срещу Кая Канепи (Естония).

Фотогалерия: Гришо и Маша в екипите си за "Ролан Гарос 2015"

Най-голямата сензация за нас обаче се оказа мачът на Сесил Каратанчева срещу бившата номер 1 в света Йелена Янкович. 

Втората ни ракета при дамите се наложи сензационно с 6:3, 6:4 над поставената под №25 в схемата сръбкиня . Първата си победа срещу Янкович - с 6:2, 6:1 в Москва, българката записа през 2005 г., когато достигна и четвъртфинала на "Ролан Гарос".

Така Сесил, която понастоящем е 106-а в ранглистата на Женската тенис асоциация (WTA), очаква влизане в Топ 100 и следващата си съперничка - Ирина Фалкони. В първия кръг на "Ролан Гарос" американката, която е номер 85 в света, отстрани с 6:2, 6:0 представителката на домакините Манон Арканджоли. 

Източник: Sportal.bg