"Не се връщай", по кината от петък, 21 октомври, е екранизация по 18-ия роман за героя на Лий Чайлд от поредицата бестселъри, продадена по света в над 100-милионен тираж

След като игра Итън Хънт в петте филма от поредицата "Невъзможна мисия", Том Круз, който гони 55-те, вече има нов сериен екшън герой - Джак Ричър.

Първия филм по книгите на Лий Чайлд излезе през 2012 г. с режисьор Кристофър Маккуори, който засне и миналогодишния "Мисията невъзможна-5: Престъпна нация". Новият "Джак Ричър: Не се връщай", по кината у нас от 21 октомври, е дело на Едуард Цуик, с когото актьорът е работил в "Последният самурай" (2003).

Новата му екранна партньорка след Розамунд Пайк е Коби Смълдърс, популярна с ролите си в "Отмъстителите" и сериала "Как се запознах с майка ви".

Виж още: Коби Смълдърс се бори с рака от 25-годишна

Сюжетът на "Не се връщай" стъпва на едноименния роман, 18-и в поредицата бестселъри за Джак Ричър, и изпраща заглавния герой (Круз) обратно към Вирджиния, където някога е работил като военен следовател.

Целта му е да помогне на майор Сюзън Търнър, която оглавява бившия му разузнавателен отряд и с която се познават единствено от телефонни разговори.

Когато тя е арестувана по обвинение в шпионаж и измяна, Ричър се чувства длъжен да й помогне и да докаже, че е невинна. Има обаче причина да е напуснал високия си пост и все още да се скита.

При завръщането си във Вирджиния и Вашингтон, той отваря немалко кутии на Пандора и двамата със Сюзън трябва да се спасяват с бягство от главорезите, които са по петите им... Става дума за конспирация на държавно ниво, водеща до смъртта на американски военнослужещи.