Новият му треньор Ули Вегнер е амбициран да направи от Кобрата световен шампион

Кубрат Пулев продължава с отличното си представяне на професионалния боксов ринг тази година. Кобрата показа, че вече напълно е забравил поражението от Владимир Кличко и записа втора поредна победа - и 22-ра в кариерата си дотук, - като нокаутира за отрицателно време още в първия рунд американеца Морис Харис.

Преди по-малко от месец българинът надви и опитния Джордж Ариас по точки. Тогава той получи лека травма на ръката, но след прегледите стана ясно, че няма счупване и това му позволи да се готви на пълни обороти за битката с Харис.

"Понеже нямаше време за много почивка от предишния мач, ръката ми не е съвсем възстановена. Правим процедури, които облекчават самата травма, но мисля, че така ще мога да боксирам. Въпреки че има болка, въпросът е концентрацията да е толкова добра, че да не мисля за болката", категоричен бе Кубрат Пулев преди двубоя тази нощ. 

Сегашната победа е негов 12-ти успех с нокаут, докато съперникът му претърпява второ поредно подобно поражение в първия рунд.

Пулев бе големият фаворит в мача в Хамбург, но едва ли е очаквал толкова лесна победа. Българинът нанесе няколко удара в главата на съперника, а накрая едно дясно кроше в тялото на Харис се оказа достатъчно, за да прати американеца на земята, като той така и не успя да стане повече. Така битката между двамата продължи по-малко от две минути.

Макар да има доста победи с нокаут, това е първи толкова бърз успех за Кобрата още в началния рунд. Пулев демонстрира страхотна агресия, а вероятно пръст за това има и новият му треньор Ули Вегнер, който за пръв път бе в ъгъла на българина тази нощ, отбелязва Sportal.bg

Опитният специалист е амбициран да направи от боксьора ни световен шампион, като уточни, че Кобрата е имал нужда от време, за да свикне с неговите методи на работа.

"Момчето имаше дълга пауза след загубата от Кличко. Кубрат трябваше не само да се завърне в тренировъчното ежедневие, а и да свикне с моята философия. Тя гласи следното: "Треньорът винаги има право - моята дума е закон", заяви Вегнер преди мача.

 "Г-н Вегнер знае как да изведе боксьор до световния връх. Работим в пълен синхрон заедно - коментира от своя страна българинът. - Вярвам, че под негово ръководство, ще ставам все по-добър с всеки следващ мач."

Последната изява на Морис Харис преди нокаута от Пулев бе на 10 октомври в Каракас (Венецуела). Тогава американецът загуби от Александър Устинов (Узбекистан) битката за вакантния пояс в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA). Преди седмица Кличко също падна и предаде шампионските си пояси на британеца Тайсън Фюри.

Източник: Sportal.bg; Нова телевизия