"Червените" минават на план "Б" за оставане в родния елит

Официално ЦСКА, "Локомотив" (Сф) и "Марек" остават без лицензи за родната "А" група.

Днес Апелативната комисия към Лицензионната комисия потвърди решенията за неиздаване на лиценз, за което официално и в посочения от УЕФА срок бе информирана и европейската футболна асоциация.

Това на практика означава, че "червените" и "железничарите" не получават лиценз и за "А" група и губят своя статут на професионални футболни клубове.

Виж още: "Левски" няма пари в касата, предлага вече закупени седалки за "Лазур"

Жалбата на "Хасково" така и не бе разгледана. Причината е, че отборът не я е подал в определения за това срок.

Така, за сезон 2015-2016 България ще бъде представена в Шампионската лига от "Лудогорец", а в турнира "Лига Европа" от носителя на Купата на България "Черно море", "Берое" и "Литекс".

Все пак има шансове ЦСКА и следващия сезон да играе в "А" група. От клуба вече обявиха, че се работи по план Б - със създаване на ново дружество, което да замени затъналото в дългове ПФК "ЦСКА" АД. 

Феновете на ЦСКА от "Сектор Г" публикуваха свое официално съобщение по темата. Публикуваме го без редакторска намеса:

"Фен клуб "Сектор Г" Ви информира, че сме много добре запознати с това, че настоящето АД на ЦСКА няма да получи лиценз за "А" група и то не от днес. Искаме да Ви съобщим, че футболен клуб ЦСКА ще играе и през новия сезон в "А" група, ще има 31 титли, ще има стадион и всички ние ще бъдем на него!".

Вчера преди двубоя с Литекс, тарторите на агитката обявиха в мегафоните пред северната трибуна, че всички фракции следят внимателно случващото се в отбора и ако има някакви нередности, от "Офанзива" и компания ще бъдат първите, които ще предупредят всички фенове.

Апелативната комисия към Лицензионната комисия разгледа, в края на миналата седмица, жалбите на клубовете с отказан лиценз - ЦСКА, Локомотив София, Хасково, Марек и днес трябва да стане ясно крайното решение по този проблем.

За повече новини от света на футбола четете Football24.bg

Източник: "Спортал"