Като бразилка Жизел Бюндхен е футболна фенка, но по семейна линия е почитателка и на американския футбол - а съпругът й е сред най-големите звезди в тази игра

Съпругът на  Жизел Бюндхен е куотърбек на бостънските "Ню Инглънд пейтриътс", които спечелиха 49-ия Супербоул срещу "Сиатъл сийхоукс" с 28:24 в драматичен мач и обрат в последните секунди.

За Том Брейди това е първа титла от десетилетие насам, след шестте финала и трите спечелени Супербоула през 2002, 2004 и 2005 г.

Победата им над миналогодишния шампион не само го върна на върха, но му помогна и да изравни рекорда на идола си Джо Монтана.

Двамата са единствените футболисти, печелили три пъти наградата за най-полезен играч (MVP) в Супербоула, а заедно с Тери Брадшоу от "Питсбърг" имат по четири шампионски пръстена.

Виж още: Футбол от друга планета

Друго постижение на Джо Монтана той подобри, след като вече има общо 13 паса за тъчдаун в Супербоула срещу 11 за бившия куотърбек от "Сан Франсиско". Освен това Брейди постави и рекорд за завършени пасове - 37, обобщава в репортажа си БНТ.

На 37, Том е късметлия не само в професионален, но и в личен план.

Сред виповете, които го подкрепяха от трибуните на стадиона в Аризона, бяха и децата му, облечени в екипи с името "Брейди" и неговия номер - 12.

Той е женен за най-скъпоплатения супермодел в света Жизел Бюндхен, с която са заедно от края на 2006 г. С нея имат момче и момиче: 5-годишния Бенджамин и Вивиан, на две, а първородният му син Джон (7 г.) е от предишната му връзка с актрисата Бриджит Мойнахън.

Наскоро Жизел засне с Марио Тестино своята 14-а корица на "Вог" - за мартенския брой на модната библия.

Жизел Бюндхен, в черна рокля "Баленсиага", и съпругът й Том Брейди на бала по случай откриването на изложбата за кутюриера Чарлз Джеймс "Отвъд модата" (Charles James: Beyond Fashion) в музея "Метрополитън", Ню Йорк, 5 май 2014 г. Снимка: Metropolitan Museum of Art/BFAnyc.com