Важно е да се знае, преди турнирът "София оупън" да е приключил

Ето ги простите и логични правила, които трябва да спазва публиката на тенис турнир. Не е зле да ги преговорим, преди турнирът, който се провежда у нас и събира по 10 хил. зрители за мачовете на Григор Димитров, да е свършил.

1. Спазвайте тишина по време на точките

Тенисът изисква пълна концентрация и играчите имат нужда максимално да се съсредоточат върху представянето си. Затова всякакви шумове току преди или по време на дадено разиграване - дали подвиквания, използване на мобилни телефони и други подобни, са нежелателни. Повече от задължително е по никакъв начин да не се крещи "аут" при точките, подобно на съдиите, защото това може да обърка играча.

2. Изразявайте пристрастията си коректно

След невероятно изпълнение на вашия любимец е хубаво да го подкрепите, но това трябва да стане веднага след точката, за да не се нарушава ритъмът на тенисистите и най-важното - без освирквания и обиди към загубилия. Нормално е всички да сме развълнувани от случващото се, но не трябва да го правим и в течение на самата игра.

3. Останете на местата си

Сред спортовете тенисът малко или повече се доближава до театъра и всякакво движение между точките и преди приключването на даден гейм, е забранено. Така че - никога не напускайте местата си докато продължава играта. Можете да го направите по време на прекъсванията - при нечетен брой геймове.

Виж още: Защо не трябва да снимаме на театър и опера

4. Просто се наслаждавайте на играта

Това са изключителни атлети, които заслужават уважение, независимо от пристрастията ни. Можем да подкрепяме нашия любим тенисист и без да обиждаме съперника му.

Източник: Tennis.bg