Григор Димитров започна с "трилър мач" и победа участието си в тенис турнира "София оупън", а следващият му съперник е миналогодишният финалист Виктор Троицки

Григор Димитров благодари на публиката в зала "Арена Армеец", след като надделя драматично с 4:6, 6:3 и 7:5 срещу Йежи Янович в среща от втория кръг на "София оупън", определен от Tennis TV като "трилър мач".

204-сантиметровият поляк понастоящем е 267-и в световната ранглиста, но се е изкачвал и до номер 14.

Срещата бе изключително оспорвана и премина през няколко обрата, като 25-годишният хасковлия не игра най-добрия си тенис, но се раздаде и стигна до успеха с много воля и подкрепа от публиката, отбелязва Sportal.bg.

Тази победа е изцяло ваша, обърна се към феновете си най-добрият ни тенисист, преди да започне да раздава автографи върху топки за тенис.

"Вие ме измъкнахте, със сигурност. Да играя пред родна публика е адски вълнуващо. Благодаря ви, че дойдохте тази вечер. Не преувеличавам, победата е изцяло ваша, благодаря. На който и турнир да играя, винаги виждам по две-три български знамена, но тази вечер самото излизане на корта беше много вълнуващо", добави Гришо.

Поставен под №3 в схемата, на четвъртфинала утре той се изправя срещу сърбина Виктор Троицки, който има рожден ден. "Всеки един мач е труден. Първите мачове на един турнир винаги са малко трудни. Виктор Троицки? Не става по-лесно. Много пъти сме играли един срещу друг, знам какво да очаквам", каза още полуфиналистът от Откритото първенство на Австралия.

Гришо за първи път излиза пред родна публика на подобно ниво - турнир от сериите АТП 250. Миналата година той направи страхотно шоу в "Арена Армеец" срещу французина Гаел Монфис, но в демонстративен мач.

Сред зрителите на днешния му мач в "Арена Армеец" бяха бившият спортен министър Красен Кралев и служебният премиер Огнян Герджиков, който също е запален тенисист, а също така фолкпевицата Лепа Брена, която е у нас със съпруга си, бившата югославска тенис звезда Слободан Живойнович.

Григор е в родината от миналия петък, когато пристигна с приятелката си Никол Шерцингер. Тя остана тук няколко дни, но си замина преди началото на неговото участие в турнира.

Източник: Sportal.bg, БНТ