Жените невинаги флиртуват с цел секс. Някои просто изпробват дали могат да покачат градуса на отношенията, докато други се впускат в ухажване от спортен импулс. Има такива, които се опитват да си вдигнат самооценката

Не външният вид определя степента на привлекателност у жените, откриха топлата вода учените. Номерът е да покажете на отсрещната страна, че в момента сте сами и ви се общува. Учените от университета Уебстър установили, че тези, които се усмихват и гледат в очите, са много по-привлекателни от онези, които са само физически привлекателни.

Snimka s kotentse

Зад един флирт може да има различни причини

Жените невинаги флиртуват с цел секс – не че има нужда от доказване, но изследване от 2004 установило, че хората флиртуват по най-различни причини. Мъжете са по-просто устроени. Те целят физически конкакт, докато жените са по-заинтересувани от емоционалната страна. Някои просто изпробват дали могат да покачат градуса на отношенията, докато други се впускат в ухажване от спортен импулс. Има такива, които се опитват да си вдигнат самооценката и накрая, разбира се, идват тези, чиято крайна цел е сексът.

Кой преувеличава сигналите, които другият изпраща?

Обратно на убеждението, че жените свързват всичко с емоционалността и романтиката, мъжете са тези, които надценяват значението на привличането. Да, мъжете преувеличават сигналите, които жените изпращат, и нерядко разчитат погрешно поведението им като покана за флирт. Докато жените далеч не дават на романтиката такива права и понякога изпускат явни романтични сигнали от потетнциални партньори.

Momiche s obitsa

Разбира се, мъжете много повече ценят директната покана за флирт или дори секс, докато жените предпочитат обиколния подход, тъй като харесват дългия път към целта и се възбуждат от трудностите и пречкито по пътя към физическото общуване.
Участници в експеримент били запитани кой вариант за започване на разговор предпочитат: хумористичен, с безобиден въпрос или директен флирт. Жените предпочели безобидния въпрос, докато мъжете признали, че много по-високо оценяват директния флирт.

Matse s tsigara
Щастието е най-силният магнит

Изследване на лицевите изражения на стотици хора установило, че щастливите гримаси привличат по-ефикасно от всичко друго. Вероятността да привлечете интереса към себе си е най-голяма, когато се чувствате добре.
Установено е също, че когато сте в компания и всички избухнат в смях, подсъзнателно насочваме погледа си към този, който ни е най-симпатичен. Имайте го предви следващия път, когато някой от приятелите ви разкаже виц, на който всички се смеят.

 

Източник: WebMD