Пробив в Топ 10 осъществява Кубрат Пулев, който е вече номер 2 във втория годишен Топ 70 на родните знаменитости, съставян от българския "Форбс"

Списъкът, който подрежда 70-те най-популярни и разпознаваеми българи, тази година се оглавява от Григор Димитров - българската суперзвезда на тениса, който направи исторически пробив до полуфинал на "Уимбълдън" и влезе сред 10-те на най-добри тенисисти на планетата, аргументират се от списанието.

Гришо вече е бил корица на "Форбс" през юли 2012, така че лице на новия брой е третият в подреждането - Владимир Ампов-Графа, който отскоро е посланик на добра воля на УНИЦЕФ у нас.

Ежегодната класация бе съставена за първи път у нас миналата година, а предишният победител Димитър Бербатов сега заема шестото място. От челната десетка е отпаднал Христо Стоичков, а влиза Магърдич Халваджиян, който дори изпреварва конкурентите си в тв бранша Слави Трифонов и Любо Нейков.

Миро също отстъпва миналогодишната си осма позиция, която сега е окупирана от актьора Асен Блатечки, звезда в новия филм на Стефан Командарев "Съдилището".

След него са Мария Илиева и Лили Иванова - единствените дами в Топ 10, откъдето този път отсъства и Ники Кънчев. Най-голям напредък, до номер 2, осъществява претендентът за световна титла в професионалния бокс Кубрат Пулев.

Ето и подреждането при първите 10:
1. Григор Димитров, тенисист
2. Кубрат Пулев, боксьор
3. Графа, музикант
4. Магърдич Халваджиян, продуцент
5. Слави Трифонов, тв водещ и продуцент
6. Димитър Бербатов, футболист
7. Любо Нейков, актьор и продуцент
8.  Асен Блатечки, актьор
9.  Мария Илиева, музикант
10. Лили Иванова, музикант

Мария Илиева на сцената във финалния концерт от "Кока-кола Happy Energy Tour 2014" в София, 14 септември. Въпреки летния си хит с Криско "Винаги доволни" тя пада от пето до деветото място в класацията на "Форбс"

Цялата класация "Топ 70 на българските знаменитости" е в новия брой на "Форбс България", който от вече е в продажба. Forbes Топ 70 на българските знаменитости следва методологията на американското издание, където на върха тази година е Бийонсе.

Критериите, по които е направено подреждането, са: успехи в областта, в която се изявяват; участие в проекти, различни от основната дейност - като благотворителност и други обществени каузи; честота на медийните изяви и активност в социалните мрежи.

В звездната класация имат място спортисти, музиканти, тв водещи и продуценти, актьори и режисьори, модели и артисти.

Магърдич Халваджиян гостува в предаването на Ани Салич "Извън новините". През последната година той реализира мащабни шоута като X-Factor, "Големите надежди" и "Като две капки вода", а сега е сред постоянните коментатори на "ВИП брадър 2014"