Пред сп. "Венити феър" Анджелина Джоли говори за поредната си тежка диагноза, живота на самотна майка с шест деца, най-добрата си приятелка от Камбоджа и сдобряването с баща си

Не търсете непременно нов баща на децата си - бащина фигура би могъл да бъде и близък до семейството мъж, например дядо им. Анджелина Джоли е осъзнала това и след раздялата с Брад Пит се е сдобрила с баща си Джон Войт.

78-годишният носител на "Оскар" дълго търсеше начин да се сближи със своята дъщеря, чиято майка изоставил още докато Анджи била на около годинка. Сега й помага в грижите за децата - три нейни и три осиновени.

"Той знае правилата - не ги карай да си играят с теб. Просто бъди готиният дядо, който е креативен, навърта се край вас, разказва истории и чете книга в библиотеката", разказва Джоли.

Виж още: Какво раздели Брад Пит и Анджелина Джоли?

След молбата за развод актрисата, която също е носителка на "Оскар", дава първото си голямо интервю пред септемврийския брой на сп. "Венити феър". Близо година след разрива в отношенията с Брад Пит тя позира пред тандема Мерт Алас и Маркус Пигот за фотосесия в целия си блясък на кинозвезда.

Разговорът с нея се е състоял в новото й имение за 25 млн. долара - къщата на легендарния холивудски магнат Сесил Б. ДеМил, имот с шест спални и 10 тоалетни, където се настанила отскоро с цялата си челяд и домашните любимци, след като в продължение на девет месеца живели под наем.

Новината обаче са не битовите подробности от живота й соло, а новата диагноза, която я сполетяла миналата година, след превантивната й битка с рака и преждевременното влизане в менопауза. Тя била диагностицирана с парализа на Бел, която засяга лицевата мускулатура.

Половината й лице увиснало. Обяснението й: "Понякога семейните жени поставят себе си на последно място, докато това не се отрази на здравето им." Преодоляла го с помощта на акупунктурата.

Американските медии припомнят, че парализата на Бел е състояние, което засяга около 40 хил. американци годишно, а сред потърпевшите в миналото са били актьорите Джордж Клуни и Пиърс Броснан. Неврологичното увреждане е резултат от нарушената комуникация между мозъка и лицевите мускули, което води до слабост или парализа в тази област, като се отразява на усмивката и затруднява затварянето на клепачите.

Причините не са изяснени, а в повечето случаи състоянието е временно и отшумява след седмици, максимум няколко месеца, като вероятността да се появи отново е малка...

Иначе в интервюто Анджи коментира и раздялата с дългогодишния си партньор, с когото сключиха брак през 2014 г. "Нещата тръгнаха не точно зле... но различно", казва тя. В интерес на децата отношенията им вече са се подобрили: "Грижа ни е един за друг, за нашето семейство, работим в една и съща посока, имаме еднаква цел", обяснява Анджелина.

Нейният подход е да спестява на децата излишните емоции: "Навремето, докато растях, се тревожех за майка си - много. Не искам децата ми да се тревожат за мен. Смятам, че е много важно да плачеш под душа, не пред тях. Те трябва да знаят, че всичко ще е наред дори когато ти самият не си сигурен в това."

Неотдавна, в обширен материал за мъжкото сп. GQ, Брад призна, че тогава наистина е имал проблем с алкохола.

В началото на май Брад Пит даде първото си голямо интервю от новината за развода насам пред GQ Style, като позира за различни корици в три американски национални парка. Той избрал белите пясъчни дюни на Уайт Сандс (вляво) в щата Ню Мексико, списанието предложило мочурището Евърглейдс (в средата) във Флорида, а идеята на фотографа Райън Макгинли го отвела и в пещерите Карлсбад (вдясно), отново в Ню Мексико

Сега обаче Пит не е наоколо, за да се погрижи за обзавеждането и интериора на новия им дом - неговото странично хоби, извън актьорството и продуцирането на успешни филми като "12 години в робство" и "Лунна светлина", отличени с "Оскар".

Холивудските клюкари разправят, че чергарският живот, който водел семейството, дошъл в повече на таткото и той копнеел за по-стабилно, нормално домочадие. "В начина ни на живот нямаше нищо негативно - контрира бившата му половинка. - Не това беше проблемът. Това е и ще бъде една от чудесните възможности, които можем да дадем на децата си... Те са шест личности със собствено мнение, граждани на света. Много се гордея с тях... Бяха много смели."

Днес мисълта, че някой все още я смята за секссимвол, й се струва нелепа. Напоследък кожата й е станала по-суха, косата й побелява. "Не знам дали е от менопаузата или е заради годината, която преживях, но сега всъщност се чувствам още по-женствена - защото избирам с главата си, поставям на преден план семейството си и нося сама отговорност за своя живот и здравето си. Мисля, че точно това изпълва една жена с усещане за пълноценност."

Новият й режисьорски филм, определян като нейният най-личен проект досега, е екранизация по автобиографичната книга на Лунг Унг от 2000 г. First They Killed My Father (Първо убиха баща ми) - свидетелство за геноцида, при който режимът на Червените кхмери ликвидира около 2 млн. камбоджанци, 1/4 от населението.

Драмата, продуцирана от "Нетфликс", е заснета изцяло в родината на най-голямото й дете, Мадокс, на тамошния език. Това е първото мащабно пресъздаване на кървавите исторически събития, което е реализирано изцяло в Камбоджа - за разлика от The Killing Fields на Роланд Джофе (1984), сниман в Тайланд, а после номиниран за осем награди "Оскар" и получил три статуетки, вкл. за дебютанта Хаинг С. Нгор.

Военните трибунали, които текат от 2009 г. насам, са спомогнали за отварянето на темата. Анджи подхожда с уважение, което е една от основните ценности в страната, разказва авторката на мемоарите, нейна близка приятелка още от времето, когато Джоли се снима там в първия Tomb Raider и попада на книгата й. В продукцията участват около 3500 камбоджанци.