Песента на "Уайт страйпс" Seven Nation Army често се скандира от агитките по стадионите, най-вече от италианците, а сега в Чезена неин кавър изпълниха 1000 музиканти и певци

Дуото Уайт - Мег (ударни) и Джак (китара) - се разпадна през 2011 г., след като преди това се и разведоха, но хитът им Seven Nation Army продължава да се скандира от запалянковците по футболни мачове. Парчето е от албума Elephant (2003) и през 2004-та печели "Грами" за най-добра рокпесен.

На мондиал 2006 в Германия песента се превръща в неофициален химн на шампионите от Италия, а авторът й Джак Уайт коментира: "Харесва ми, че повечето хора нямат представа откъде е този мотив. Ето това е народната музика".

Според легендата първи започват да си я тананикат феновете на белгийския "Брюж", които я чули в заведение в Милано преди мача на своя тим срещу "Милан" през есента на 2003-та.

Италианците я заемат от тях чак в началото на 2006 г., когато "Рома" гостува в Брюж за мач от европейските клубни турнири...

Тя обаче звучи и по стадионите на испански, германски и други европейски клубове, както и зад Океана, на мачове по баскетбол и американски футбол, дори по време на протестите от "арабската пролет" в Египет.

Сега Seven Nation Army се превърна и в поредния рокхит с кавър от 1000 певци и музиканти в Италия, обединени под името Rockin’ 1000. Те нашумяха миналото лято, след като изпълниха заедно Learn to Fly на Foo Fighters, а имат своя версия и на Smells Like Teen Spirit на Nirvana.

Припомни си и официалния клип на The White Stripes, режисиран от тандема Алекс и Мартин.