Heart of the Country на Пол и Линда Маккартни възпява селския живот в тяхната ферма на шотландското крайбрежие, където двойката прекарва известно време след разпадането на "Бийтълс"

Повод да си припомним това парче от 1971-ва е не само луксозното преиздание на албума Ram (Овен) - на чиято обложка сър Пол стриже овце, - а и 70-ия рожден ден на музиканта в началото на тази седмица.

Макартни има дълга и успешна солова кариера, а на 27 юли излиза да пее и при откриването на олимпийските игри - в края на церемонията, режисирана от Дани Бойл и вдъхновена от "Бурята" на Шекспир.

През лято 2012 имаме и още един повод да слушаме повече "Бийтълс" - навършва се половин век от тяхното сформиране във вида, в който ги познаваме: Пол, Джон, Джордж и Ринго.

Видео: Филми с "Бийтълс" - "Жълтата подводница", Magical Mystery Tour, "Помощ!"

Първата му съпруга, фотографката Линда Ийстман, с която е заснет и този клип, е неизменна част от соловата кариера на Пол и член на неговата група "Уингс". Тя обаче умира от рак едва на 56 през 1998 г., малко преди да празнуват перлена сватба.

Втората му жена е бившата манекенка Хедър Милс, но връзката му с нея трае едва няколко години, а разводът им е финализиран през 2008 г. след скандал. С третата си съпруга, американската бизнесдама Нанси Шевел, музикантът сключва брак през 2011 г.