Днес великият продуцент Куинси Джоунс става на 79 години. Кариерата му се простира в 5 декади сред имената на Майкъл Джексън, Стиви Уондър, Рей Чарлс и Франк Синатра.

Едва ли някой може да оспори приноса му към световната музикална история. Носител е на 27 награди Грами и е продуцирал едни от най-големите хитове в музиката. Като музикант Джоунс променя стила си няколко пъти - от бибоп и големи джаз бендове в началото на кариерата си към поп и хип-хоп след това.

Сред великите имена, с които е работил, безспорно най-великото е на Майкъл Джексън. Джоунс продуцира първия му соло албум Off The Wall, който се продава в над 20 милиона копия и го прави най-влиятелния продуцент в музикалната индустрия. Двамата работят заедно и върху Thriller, който продава 110 милиона копия и се превръща в най-продавания албум на всички времена. "До днес музиката, която създадохме в Off The Wall, Thriller и Bad, се свири на всяко ъгълче в света и причината е, че той имаше всичко... талант, елегантност, професионализъм и отдаденост. Той бе ненадминат артист и наследството му ще се помни завинаги," казва Куинси след смъртта на Майкъл. Избрахме си парчето "The Way You Make Me Feel" от албума Bad в чест на рождения ден продуцента.

Довечера в Radio Cafe (под моста на НДК) от 21:30 Trom Bobby /SOUTHWICK/ ще пуска музиката на Куинси. Обещават да е готино.