С късометражния филм Bang, заснет у нас, британската певица, отдава почит към своята родина Косово и ознаменува излизането на едноименния миниалбум, където си сътрудничи с казахстанския продуцент Иманбек и Давид Гета

Рита Ора танцува като стриптийзьорка, по бельо и жартиери, в интериора на нощен клуб, а секунди по-късно вече е сред панелните блокове в Перник, облякла народна носия, с която отдава почит към балканските си корени... 

Противно на публикациите у нас, че тоалетът й е в български национален стил, модното издание WWD разкрива: традиционната фолклорна дреха, украсен с богата шевица, е дело на дизайнер от родното й Косово - Валдрин Сахити, който е популярен в Европа и Обединените арабски емирства със своите булчински рокли. 

С близо 5-минутния късометражен филм Bang, сниман у нас миналата есен (вкл. на връх Бузлуджа), певицата ознаменува излизането на едноименния си миниалбум, по който е работила съвместно с казахстанския диджей и музикален продуцент Иманбек.

Проектът им, създаден в приложението за видеосрещи Zoom, събира за участие творци от цял свят, сред които е дори именитият французин Давид Гета. Резултатът е колекция от четири парчета, които смесват съвременен поп, хаус, клубен звук от 80-те и 90-те години: Bang Bang, Mood и водещият сингъл Big, в който се включват също рапърите Gunna и Khea, а също така именитият френски диджей Давид Гета.

"Наложи се да осигурим и преводачи, така че буквално трябваше да се адаптираме към съвсем нов звукозаписен ритъм - разказва Рита Ора. - Музиката наистина е универсален език и този миниалбум е доказателство, че творческият процес има силата да надхвърли всяка пречка, която ни разделя."

През ноември тя привлече медийното внимание, като престъпи ограниченията заради новия коронавирус в Лондон, като отпразнува рождения си ден в ресторант, в нарушение на здравните норми, и то в период, когато е трябвало да се подложи на 14-дневна карантина след пътуване до Египет. 

Родена в семейство на албанци в днешната косовска столица Прищина, 30-годишната попзвезда държи рекорда за най-много сингли на британска изпълнителка в Топ 10 по продажби на Острова - общо 13, а понастоящем е в журито на телевизионни шоупрограми като "Гласът на Австралия" и "Маскираният певец UK". 

Номинираният за "Грами" Иманбек пък е е първият източноевропейски продуцент, влязъл в челната петица на американската класация Billboard Hot 100, припомнят българските им издатели от "Вирджиния рекърдс".

"Това е съвместен проект на световно ниво с някои от любимите ми артисти и продуценти. Беше истинско удоволствие да творим заедно по такъв креативен начин. Този албум ни събра не само като артисти, но и като хора", споделя той.