Хорър трилърът The New Mutants трябваше да е последният X-Men филм преди завръщането на героите във филмовата вселена на "Марвъл"

Младежките версии на X-Men са популярни от филми като "Първа вълна" (2011), "Дни на отминалото бъдеще" (2014), "Апокалипсис" (2016) и миналогодишния "Тъмния феникс". В предстоящия "Новите мутанти" обаче героите в тийнейджърска възраст са различни от познатите персонажи, играни от звезди като Дженифър Лорънс, Никълъс Холт и Софи Търнър.

От ляво на дясно: вече порасналата Мейзи Уилямс, популярна с ролята на Аря Старк от сериала "Игра на тронове", Хенри Зага (сериала "Младият върколак"), Блу Хънт (сериала "Древните"), Чарли Хийтън (сериала Stranger Things) и Аня Тейлър-Джой ("Ема") в кадър от "Новите мутанти"

Режисьор и съсценарист е Джош Буун, който има опит с юношеските теми от екранизацията на бестселъра "Вината в нашите звезди" (2014) и е избрал жанра "хорър трилър".

Сюжетът: Група млади мутанти са настанени за психиатрично наблюдение в тайна лаборатория, но когато започват да се случват странни неща и животът им е в опасност, на изпитание са подложени не само техните мутантски способности, но и приятелството им...

Това е последният X-Men филм на "Туентиът сенчъри фокс", които впоследствие бяха купени от "Дисни" и преименувани на 20th Century Studios. Сега с нетърпение се очаква мутантите да бъдат интегрирани в киновселената на "Марвъл комикс".

Премиерата на "Новите мутанти", заснет още през 2017 г., трябваше да бъде в началото на април, но заради пандемията от новия коронавирус беше преместена за 28 август. Междувременно на 23 юли виртуалното издание на "Комик кон" #ComicConAtHome! представя подробности за проекта, който по последна информация може да излезе не на голям екран, а в стрийминг платформата "Дисни плюс".