За кръглата си годишнина Кралицата на попмузиката помоли подаръците да са под формата на дарения за фондацията й Raising Malawi, а като благодарност сподели на рождения си ден запис от участието си на бала в "Метрополитън"

През май в музея "Метрополитън" в Ню Йорк се откри тазгодишната модна изложба на тема Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination (Божествени тела: Модата и католическото въображение), а на галавечерта за откриването Мадона изпя своя хит от 80-те Like A Prayer (Като молитва) плюс новия си сингъл Beautiful Game и класиката на Ленард Коен Hallelujah.

Виж още: Мадона навлезе в третата възраст! А ето каква беше на младини (видео)

Видеозаписът от изпълнението й беше споделен в YouTube навръх 60-ия рожден ден на попзвездата - 16 август. За кръглата си годишнина тя беше помолила подаръците да са под формата на дарения за фондацията й Raising Malawi, в помощ на децата от африканската държава Малави.

Всеки долар ще отиде директно на храна, училища, униформи и здравеопазване, уверява певицата, а две седмици преди края на едномесечната акция вече са събрани над 200 хил. долара.

Към нейния апел се присъединиха и всичките й деца: пълнолетната вече Лурдес, плод на връзката с танцьора Карлос Леон през 90-те, когато играе в "Евита", тийнейджъра Роко от брака й с режисьора Гай Ричи, плюс четирите осиновени от Малави: 12-годишните Дейвид Банда и Мърси Джеймс, близначките Естер и Стели, които са още само на пет.

Заедно те позираха за снимка пред стенописа "Дървото на живота" в педиатричното отделение, открито преди година с нейно финансиране.

Междувременно Мадона украси и две августовски корици в италианския "Вог". Фотосесията в Лисабон, е заснета от тандема Мерт и Маркус. Заедно със своите осиновени деца тя живее в португалската столица от година заради тренировките на по-малкия си син във футболната школа на местния "Бенфика", предпочетен пред сродните клубове в Торино и Барселона.