Карла Бруни, Клаудия Шифър, Наоми Кембъл, Синди Крофърд и Хелена Кристенсен участваха в ревюто на "Версаче" за пролет-лято 2018, което Донатела Версаче посвети на покойния си брат Джани, убит преди 20 години

The Versace Tribute Collection беше представена по време на модната седмица в Милано. Тази колекция е посветена на живота и творчеството на брат ми Джани, казва Донатела Версаче и пояснява:

"Отдаваме почит не само на артистичния му гений, но и на него като човек и преди всичко като мой брат. Джани беше изключителна личност, защото всеки ден за него беше празник - и винаги гледаше на живота с усмивка на лице. Всяка година от живота си Джани изживя пълноценно и в хода на кариерата си създаде колекции, които и до ден-днешен се смятат за отправна културна точка и вдъхновение за много хора. Няма да е възможно да почетем целия свят на Джани в една-единствена колекция и реших да припомня неговото наследство с любимите му щампи и ламе..."

В дефилето за пролет-лято 2018 се включиха и легендарни супермодели като Карла Бруни (49), Клаудия Шифър (47), Наоми Кембъл (47), Хелена Кристенсен (48) и Синди Крофърд (51), чиято 16-годишна дъщеря Кая Гербер също участва в ревюто.

Виж още: Дъщерята на Синди Крофърд също стана модел

Към любимките на Джани Версаче, убит на 15 юли 1997 г. в Маями, САЩ, на 50-годишна възраст, се присъединиха и нови звезди като Джиджи Хадид и Кендъл Дженър. Ветеранките обаче, които позираха в емблематичните за модната къща рокли от ламе, доказаха, че все още имат най-хубавите и дългите крака на модния подиум, коментира сп. "Вог".

Фотогалерия: Супермоделите днес