Видеото към песента The Promise засяга темата за бежанците, бягащи от разрушенията и военните конфликти

Месец, след като Крис Корнел се самоуби в хотелската си стая след концерт на Soundgarden в Детройт, отново се докосваме до музиката му. В канала на певеца в YouTube бе качен официалният клип към песента The Promise (Обещанието), която стана част от едноименния филм на режисьора Тери Джордж за арменския геноцид

Видеото, режисирано от Майърт Ейвис и Стефан Смит, също засяга темата за бежанците, но в него са включени кадри на истински бежанци, бягащи от разрушенията и военните действия на Либия, Сирия и Ирак. 

Самата песен можеше да се чуе още през март, когато бе публикувана с видео, съдържащо текста на песента и кадри от филма. Официалният клип обаче съдържа изключително силно емоционално послание. 

"За мен беше много трудно да наредя всички парчета. Покрай мен много хора оставаха стъписани, когато гледаха видеото. Или се разплакваха, или оставаха да мълчат повече от 10 минути", коментира Майърт Ейвис. 

Идея за клипа е на самия Крис Корнел, който искал чрез него да направи мост между арменския геноцид и всички останали региони по света, в които в момента се извършват масови убийства и преследвания. 

Видеото е последният проект, с който се е занимавал Крис Корнел преди смъртта си на 18 май 2017 г.