Вокалистът на Soundgarden и Audioslave Крис Корнел почина на 52-годишна възраст, като според властите става въпрос за самоубийство

Вокалистът на групите Soundgarden и Audioslave и един от най-емблематичните гласове в съвременната музика Крис Корнел се е самоубил тази нощ. 

Това се е случило в Детройт, където се състоял последният му концерт със Soundgarden. Според доклада на патолога Корнел се е обесил. Той е намерен от свой приятел на пода в банята, в хотелската си стая.

Видео: Завръщането на Soundgarden

Oт години Корнел спазваше строго здравословен начин на живот. Години преди това обаче той е тежко пристрастен към наркотиците, като по собствените му думи е започнал още на 13 години да се друса. 

Крис Корнел е един от символите на сиатълската гръндж вълна, която завладя света в началото на 90-те години, неговата група Soundgarden е една от четворката на сиатълския гръндж заедно с Nirvana, Alice In Chains и Pearl Jam, а името му се нарежда наравно с най-големите звезди в жанра: Кърт Кобейн, Лейн Стейли, Еди Ведър, Андрю Ууд... От тях вече само Еди Ведър е сред живите.

През май 2016 г. Крис Корнел изнесе в пловдивския Античен театър своя първи и единствен концерт в България.

Видео: Soundgarden като банда рокери

Нека си припомним някои от големите му хитове: 

Tеmple Of The Dog - Hunger Strike

Soundgarden - Black Hole Sun

Soundgarden - Jesus Christ Pose 

Audioslave - Show Me How to Live

Chris Cornell - You Know My Name (от саундтрака на филма за Джеймс Бонд "Казино Роял")

Soundgarden - Burden In My Hand

Audioslave - Like a Stone

Soundgarden - Pretty Noose 

Audioslave - Cochise

Soundgarden - The Day I Tried To Live

Chris Cornell - Nearly Forgot My Broken Heart

Soundgarden - Spoonman