Актьорът, който играе комиксовия магьосник Доктор Стрейндж, демонстрира интересен трик с бутилка вода

Докато изразява възхищението си от водата като природна стихия и призовава за опазването на този ценен ресурс, Бенедикт Къмбърбач демонстрира как обръща с гърлото надолу бутилка вода, без да излее почти нищо от съдържанието й.

Тази негова изява като фокусник, заснета за сп. "Венити феър", подготвя публиката за новата му роля като Доктор Стрейндж. Поредният герой от комиксите на "Марвъл", който идва на голям екран в началото на ноември, разширява познатата ни вселена, като навлиза в територията на магията и паралелните светове.

Експерти в илюзионното изкуство обясняват, че физиката е в основата на демонстрирания номер, но съветват да се вгледаме по-внимателно в гърлото на бутилката точно преди обръщането му надолу.

"Венити феър" обясняват, че фокусът е осъществен със съдействието на Кевин Джеймс (не актьорът от "Царят на квартала"), един от най-популярните фокусници онлайн, част от трупата The Illusionists.

Виж още: Коледното писмо на Бенедикт Къмбърбач

Къмбърбач е на корицата на "Венити феър" за ноември, за която е позирал пред топфотографката Ани Лейбовиц. Списанието го анонсира със заглавието "Здравей, Бенедикт!, или Как неочакваният английски секссимвол стана най-новият супергерой на Америка".