Безкрайно много грешки в отбраната на българите и все пак победа с 4:3, която ни донесе челното място в група "А" след изиграването на първите мачове

Късметът спаси националния отбор на България от срамно равенство като домакин срещу Люксембург на старта на квалификациите за Мондиал 2018 в Русия. Нашите успяха да измъкнат все пак победа с 4:3 на почти празния национален стадион. 

Около 3000 зрители на стадион "Васил Левски" видяха изстрадан успех и изобилие от грешки в българския тим. За сметка на това след края на мача националите се радваха накрая като след успех над фаворит в групата. А мачовете с истинските фаворити - Франция, Холандия и Швеция, тепърва предстоят.

България успя да поведе в 16-ата минута след страхотен удар от около 25 метра на Димитър Рангелов. В 42-ата България можеше да удвои преднината си, но ударът на Георги Миланов срещна гредата.

В 60-ата минута след груба грешка в защитата ни, бившият играч на ЦСКА Орелиен Жоаким се разписа и изравни резултата. Само 2 минути по-късно отново той направи обрата пълен, след като се справи с Иван Иванов и преодоля Владо Стоянов.

Равенството отново донесе Марселиньо в 65-ата минута след центриране на Тонев и намеса на Попов. В 79-ата минута пък Ивелин Попов изпълни пряк свободен удар по страхотен начин и направи резултата 3:2.

В първата минута на продължението Бонер изравни, но Александър Тонев с феноменално попадение донесе успеха на България след две минути.

Най-интересното е, че след този си успех, българският тим поведе в класирането на квалификационна група А, тъй като останалите два двубоя завършиха наравно: Беларус - Франция 0:0 и Швеция - Холандия 1:1.

В следващия си двубой националите гостуват срещу Франция на 7 октомври.

Наставникът на България Ивайло Петев коментира победата над Люксембург с резултат 4:3 в мач от Група А на квалификациите за Световно първенство.

"Не очаквах подобно нещо. Доста говорихме преди мача, доста се готвихме. Лошото е, че направихме голям брой индивидуални грешки в защита. Сами дадохме предимство на противника. Тези грешки са недопустими, но всичко се случва във футбола. Нормално е Чорбаджийски да бъде притеснен. Първи мач му е. Трябва да работим доста, особено във фаза защита. Чака ни много работа, но нормално, като имаме нови хора, да има известно колебание. Възможно е да има и нови играчи в отбора", коментира националният селекционер.