Изпълнителката й Михаела Маринова, финалистка в третия "X Factor", спечели и статуетката за БГ дебют на годишните музикални награди на "БГ радио"

Може да сте смятали, че БГ хитът на 2015 г. е "Ела и си вземи" на Гери-Никол и Криско (най-добър изпълнител), гледан за година близо 20 млн. пъти, но се лъжете - слушателите на "БГ радио" отличиха "Стъпка напред" на Михаела Маринова.

Музиката и аранжиментът са на Ollipop & Holly Martin, а текстът е написан в съавторство от Павел Николов и Михаела Филева.

Награденото видео е заснето от Георги Ангелов с танцьорите Васил Дипчиков и Таня Дипчикова, по хореография на Милен Данков.

18-годишната певица, която стана финалистка в третия сезон на българския "X Factor", победи и в категорията "БГ дебют", където се конкурираше с други звезди от музикалното риалити: Славин Славчев, Невена Пейкова, братята Пламен и Иво, както и самата Гери-Никол.

Освен "Стъпка напред" и "Ела и си вземи", в категорията за БГ песен бяха номинирани още "Инкогнито" на Михаела Филева, която стана и певица номер 1, "100 гайди" на 100 Кила и "Единствената" на Моисей с Павел и Венци Венц' (наградени като БГ дует на годината).

Отсега сме сигурни, че догодина наградата ще е за If Love Was a Crime, с която Поли Генова донесе на страната ни четвъртото място на Евровизия 2016. Засега представителката ни в тазгодишния конкурс беше отличена с почетния приз "БГ посланик", връчен й на церемонията в събота вечер в Благоевград, където в звезда на вечерта с трите си статуетки се превърна Михаела (но Маринова!).