След "Грами 2016" на британските музикални награди също имаше изпълнение в памет на Дейвид Боуи, което се хареса дори на сина му

Лорд е още тийнейджърка, но това не й пречи да показва зрялост - не само в песните си, а и на сцената. Най-новата изява на талантливата певица, която впечатли цял свят, беше участието й в наградите "Бритс", където пя в памет на Дейвид Боуи.

Покойната звезда получи посмъртно приза за музикална икона, анонсиран от Ани Ленъкс и приет от Гари Олдман, снимал се в клипа му The Next Day. Актьорът на свой ред представи Лорд и музикантите - в същия състав, придружавал Боуи на последното му турне през 2004-та.

Те изсвириха откъси от хитовете му на фона на негови снимки, преди младата новозеландка, носителка на "Грами", да изпее емблематичната Life on Mars. По-късно тя призна, че се чувствала така, сякаш пее на самия него.

Виж още: Дейвид Боуи (1947-2016) в 15 факта и няколко вечни песни

Обрано, но въздействащо, изпълнението й контрастираше на друг скорошен tribute за Дейвид - Лейди Гага на наградите "Грами". Шоуто й, реализирано съвместно с "Интел", включваше откъси от 15 негови песни, но не се понрави на сина му Дънкан Джоунс. Сега обаче той не скри възторга си от представянето на Лорд в церемонията.

Музикалната част започва от средата на 15-минутния сегмент, след 8,30, а Лорд се включва на 10-ата минута.

Междувременно ден след церемонията в Лондон в "Инстаграм" тръгна Unbound: A ★InstaMiniSeries - минисериал в 16 свръхкратки епизода по финалния албум на Боуи - Blackstar, излязъл само три дни преди смъртта му.

Поредицата е създадена с благословията на покойния музикант още в края на миналата година с участието на Тави Гевинсън, Патриша Кларксън и др. Гледайте на http://instagram.com/instaminiseries.