Легендарният баскетболист прекратява спортната си кариера в края на сезона

Снощи звездата на американския баскетбол Коби Брайънт изигра последния си Мач на звездите. Шоуто, провело се в зала "Еър Канада Сентър" в Торонто, завърши с резултат от 196:173 в полза на Западната конференция, за които играеше и Брайънт. Срещата ще остане в историята като най-резултатния двубой от подобен характер до този момент.

В края на миналата година, Брайънт обяви, че слага край на състезателната си кариера след приключването на сезон 2015-16.

Кариерата на Коби Брайънт е зашеметяваща. Той е бил 18 пъти част от Отбора на звездите на Западната конференция, четири пъти е обявен за Най-добър играч в Мача на Звездите (2002 г., 2007 г., 2009 г. и 2011 г.), Най-полезен играч в НБА за 2008 г., два пъти най-добър играч във финалите на НБА и петкратен шампион на НБА с отбора на "Лос Анджелис Лейкърс".

Изпращането на Коби Брайънт от терена на Мача на звездите: 

Специално послание направи НБА и посредством друга от най-големите легенди на играта Меджик Джонсън. Джонсън представи Брайънт преди началото на Мача на звездите в Торонто, и даде шанс на Коби отново да се сбогува с баскетболната общественост.

Видео: Коби Брайънт срещу Лионел Меси​

Друга легенда на баскетбола - Майкъл Джордан пък подари на Коби за оттеглянето му от баскетбола всички 30 различни модела кецове от собствената си марка "Еър Джордан".

"Коби Брайънт си тръгва от баскетбола по начина, по който сам поиска. Всички му отдават заслуженото. Това е добре, тъй като Коби донесе много радост на спорта. Затова и любовта на феновете е заслужена. До този момент той беше много важна част от семейството на баскетбола. Сега очаквам да видя накъде ще поеме в живота", заяви Джордан.

Ето и 10-те най-добри момента от Мача на звездите за 2016 г.: