Клипчето, с което мъжът се хвали и демонстрира оръжията си, предизвика възмущение в социалните мрежи. Но основателни ли бяха реакциите спрямо поведението му?

Видео, на което ром от Пазарджик се хвали с цял боен арсенал, като се снима пред багажника с оръжието и стреля в махалата, бе посрещнато с бурни реакции в социалните мрежи. Мъжът сам пуснал клипчето онлайн.

В началото се показва луксозният автомобил, в чийто багажник се намират оръжията - както хладни, така и няколко огнестрелни. След това 38-годишният Атанас Бончев, по-известен като Амет, започва да ги демонстрира със стрелба във въздуха. Случката се разиграла на 31 декември по обяд, разказва Нова телевизия.

На 1 януари обаче полицай от Пазарджик попаднал на клипчето в Мрежата и няколко часа по-късно униформените били в дома на пишман стрелеца в ромската махала "Изток" в Пазарджик. Мъжът оказал пълно съдействие и доброволно предал оръжията, за които било установено, че са газови и законно притежавани.

На Бончев най-вероятно ще бъде наложено само административно наказание. Той работел в чужбина и се прибрал за празниците и защото имал внуче. Пред тв екипа роднини го описват като скромен, срамежлив и добронамерен човек. Стрелбата пък била част от новогодишните празненства.

Преди месец американските медии коментираха с подобно възмущение коледната картичка на семейство от щата Невада, на която шестимата пълнолетни позират с огнестрелно оръжие, а малкият Джейк държи пистолет. "От американците зависи да защитят Америка. Ние сме типичното американско семейство", пише в "Туитър" баба му Мишел Фиоре , която е представител в законодателните органи на щата.

Виж още: Вместо коментар: Американците и оръжията - шокиращата статистика